«Αγυιά, μαγιά και ορθοπεταλιά» στην 1η ανοιξιάτικη ποδηλατάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς-Τερψιθέας

Παραπάνω από 140 ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, στόλισαν τα τροχήλατά τους με κάθε είδους βλάστηση και έφεραν την άνοιξη στους δρόμους της Αγυιάς

ορθοπεταλιά

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή μελών και φίλων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας, στην 1η Ανοιξιάτικη Ποδηλατάδα με τίτλο «Αγυιά, Μαγιά και Ορθοπεταλιά», την Κυριακή 7 Μαΐου 2023.

Παραπάνω από 140 ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, στόλισαν τα τροχήλατά τους με κάθε είδους βλάστηση και έφεραν την άνοιξη στους δρόμους της Αγυιάς, κρούοντας ιδιόφωνα μεταλλικά αντικείμενα και χρησιμοποιώντας σφυρίχτρες που πρόσφερε ο σύλλογος. Η ποδηλατάδα είχε ως αφετηρία την Πλατεία Πεζογράφων (Καζαντζάκη) και κατέληξε στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας υλοποίησε εικαστικό εργαστήρι με τίτλο, «Τα λάβαρα της Άνοιξης». Στο εργαστήρι κατασκευάστηκαν από μικρούς και μεγάλους, πενήντα (50) λάβαρα από χρώματα των λουλουδιών τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επάνω στα ποδήλατα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Μαγιάκης, ανέφερε ότι «η απρόσμενη επιτυχία αυτής της πρώτης διοργάνωσης αποδεικνύει ότι ένας νέος θεσμός ήρθε για να μείνει. Το ποδήλατο, τώρα και στα επόμενα χρόνια , θα αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας, αισθητικής αλλά και ασφαλούς – αδάπανης μετακίνησης. Έχουμε μια πόλη και μια γειτονιά ‘’έμπνευση’’ για όλους.»

Στους συμμετέχοντες μοιράσθηκαν αναμνηστικά διπλώματα, χυμοί, μπάρες δημητριακών και στο τέλος, ακολούθησε πικ – νικ με υπαίθριες ψησταριές και δωρεάν διανομή ψητών εδεσμάτων.

Παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου, κ. Νίκος Ασπράγκαθος

ορθοπεταλιά ορθοπεταλιά ορθοπεταλιά