Κικίλιας: Κίνητρα σε γιατρούς για εμβολιασμό στο ιατρείο ή κατ’ οίκον

Τα κίνητρα για φαρμακοποιούς και γιατρούς που κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

γιατρούς

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξειδίκευσε τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να πείσει τους ιδιώτες γιατρούς να συμμετάσχουν στην καμπάνια εμβολιασμού και σε συνέχεια των κινήτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη από τη Χαλκίδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος στην τηλεόραση του OPEN σημείωσε αρχικά πως «φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμούς με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που θα πηγαίνει ο πολίτης για να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται 10 ευρώ στο λογαριασμό κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας».

Επιπρόσθετα υπογράμμισε ότι «η γενική καμπάνια είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα και τώρα πάμε πόρτα – πόρτα. (…). Επίσης, από 3 ευρώ, 20 ευρώ στους επαγγελματίες γιατρούς εάν εμβολιάσουν στο ιατρείο τους. Οι διαδικασίες συντήρησης είναι λυμένες. Και θα δίνουμε 50 ευρώ εάν οι γιατροί πάνε και εμβολιάσουν κατάκοιτο συμπολίτες μας στο σπίτι τους».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop