O Γιώργος Γιαννιάς αποκλειστικά στην «ΠτΔ» – «Δεν έπαιξα ποτέ κρυφτό με τους δημοσιογράφους»

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έχει μια από τις πιο χαρισματικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, έχει κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο και τώρα ήρθε και η δική μας σειρά, μιας και εμφανίστηκε ήδη στην Πάτρα το Σάββατο 10 Ιουνίου και έπεται ακόμη μια εμφάνισή του το Σάββατο 17 Ιουνίου.

γιώργος-γιαννιάς

Ο Γιώργος Γιαννιάς βρίσκεται πάνω από 15 χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα μετρά ήδη πολλές επιτυχίες και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Πασχάλης Τερζής, η Καίτη Γαρμπή, η Άντζελα Δημητρίου, ο Αντύπας, η Κατερίνα Στανίση, η Ευρυδίκη , ο Δημήτρης Κοντολάζος κ.ά.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης έχει μια από τις πιο χαρισματικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, έχει κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο και τώρα ήρθε και η δική μας σειρά, μιας και εμφανίστηκε ήδη στην Πάτρα το Σάββατο 10 Ιουνίου και έπεται ακόμη μια εμφάνισή του το Σάββατο 17 Ιουνίου. O σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Γιαννιάς μιλά αποκλειστικά στην «ΠτΔ»:

Πριν λίγες ημέρες δηλώσατε πως έχετε πει δύο υπέροχα τραγούδια στην αρχή της καριέρας σας το «Δεν είσαι εδώ» και το «Σ’ αγαπώ». Και τα δύο αυτά τραγούδια, τα είχε απορρίψει ο Γιάννης Πλούταρχος με εσάς όμως έγιναν μεγάλες επιτυχίες… Να υποθέσω αυτά τα δυο είναι τα αγαπημένα της καριέρας σας; Ποια ξεχωρίζετε από την πορεία σας μέχρι και σήμερα;

Είναι πολύ αγαπημένα μου τραγούδια και τα δύο και το «Δεν είσαι εδώ» και το «Σ’ αγαπώ». Είναι αυτά που με κάνανε περισσότερο γνωστό στο ευρύ κοινό παρότι δεν ήταν ο πρώτος μου δίσκος – ήταν ο δεύτερος. Πράγματι είχα ενημερωθεί από τους συνθέτες όταν τα έκανα demo ότι αυτά τα τραγούδια τα έχει τραγουδήσει ο πολύ μεγάλος τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος αλλά τελικά δεν τα διάλεξε. Θεωρώ πως ήμουν τυχερός γιατί τελικά πιστεύω πως στο κάθε τραγούδι η «μοίρα» είναι γραμμένη στο πού θα καταλήξει και αισθάνομαι πολύ τυχερός και χαρούμενος που τελικά τα τραγούδησα.

Όλα μου τα τραγούδια τα αγαπάω πάρα πολύ τα θεωρώ παιδιά μου γιατί είναι δικές μου επιλογές. Ξεχωρίζω ομολογώ λίγο περισσότερο τις μπαλάντες… μου αρέσουν τα ερωτικά τραγούδια και οι μπαλάντες, δεν σας κρύβω, με τραβάνε περισσότερο. Το «Γι’ αυτό σ’ αγαπώ» του Αλέξη Σέρκου είναι αγαπημένο μου τραγούδι, το «Πάω απόψε να τρελαθώ» και άλλα ξεχωρίζω πολλά ρομαντικά τραγούδια από αυτά που έχω πει…

γιώργος-γιαννιάς

Το αντίστροφο σας έχει τύχει; Να απορρίψετε ένα τραγούδι και στη συνέχεια να γίνει επιτυχία από άλλο καλλιτέχνη;

Ναι, βεβαίως. Δεν έχω πει ας πούμε το «Ματώνω» του Χρήστου Δάντη, το ’χω ξαναπεί και παλαιότερα σε συνέντευξή μου, και είπα ένα άλλο τραγούδι του Χρήστου Δάντη, αλλά μπορώ να σας πω ότι αυτό δεν ήταν δική μου επιλογή… Με συμβούλεψαν να πω εκείνο καλύτερα γιατί το άλλο δε θα μου ταίριαζε οπότε και γι’ αυτό το επέλεξα… Μπορώ να σας πω και για άλλα τραγούδια -για παράδειγμα το «Έχω κολλήσει» του Χρήστου Πάζη. Αυτά θεωρώ συμβαίνουν όταν ακούς πολλά τραγούδια. Υπάρχει περίπτωση κάποιο να σου ξεφύγει…

Δύσκολες συνεργασίες είχατε μέχρι και σήμερα; Σας έχει τύχει να μετανιώσετε για κάποια συνεργασία σας;

Θα σας πω την αλήθεια οι περισσότερες συνεργασίες που έχω κάνει είναι πάρα πολύ όμορφες. Εγώ γενικά είμαι άνθρωπος που λειτουργεί έτσι. Όταν είμαι για παράδειγμα καλά στα καμαρίνια με τους συναδέλφους αυτό βγαίνει και στον κόσμο προς τα έξω, όσο κλισέ και αν ακούγεται. Έχουν υπάρξει φορές, δεν θα σας κρύψω, που δεν περνούσα καλά λόγω της χημείας περισσότερο που δεν υπήρξε… Αλλά ακόμη κι αυτές οι συνεργασίες με υπομονή και επαγγελματισμό ξεπερνιούνται και όλα καλά και ο κόσμος δεν πρέπει να καταλάβει κάτι από αυτό θεωρώ, γιατί το σημαντικότερο είναι να περνάει καλά ο κόσμος.

Η γνώμη σας για τα ριάλιτι τραγουδιού όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα; Πιστεύετε ότι πραγματικά βοηθούν τους νέους τραγουδιστές; Και τελικά υπάρχει «χώρος» για τόσους πολλούς τραγουδιστές;

Χώρος υπάρχει για όσους έχουν πραγματικό ταλέντο πιστεύω και γι’ αυτούς που αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και έχουν επιμονή. Να σας πω την αλήθεια έχω πάψει να παρακολουθώ τα μουσικά ριάλιτι, δε μου κάνουν το κλικ να τα παρακολουθήσω γιατί υπάρχει πάρα πολλή πληροφορία… Πιστεύω όμως πως όποιος έχει πραγματικά ταλέντο και επιμονή και υπομονή θα κάνει αυτό που του αξίζει, θα κάνει την καριέρα που του αναλογεί.

γιώργος-γιαννιάς

Μετανιώσατε που δεν πήγατε στο Survivor; Που αρνηθήκατε την πρόταση;

Πράγματι μου έγινε πρόταση για το Survivor. Όχι, δεν το μετάνιωσα σε καμία περίπτωση όμως… Νομίζω ότι στην πρώτη βδομάδα θα λιποθυμούσα από την πείνα, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το αντέξω όλο αυτό!

Θα μας μιλήσετε για το νέο σας τραγούδι «Ενοχλώ»; Που έχει γίνει ήδη και viral στο Tik tok και το έχει αγαπήσει ο κόσμος τόσο γρήγορα….

Είναι αλήθεια αυτό πάει πάρα πολύ καλά στο Tik tok, το έχει αγαπήσει ο κόσμος το κομμάτι. Είναι ένα τραγούδι του Γιάννη Φρασέρη και της Αγγελικής Μακρυνιώτη. Αμέσως με το που το άκουσα με τράβηξε γιατί έχει αυτή την ατάκα που κατευθείαν κάτι σου κάνει… Αυτό το «Nα σου πω ενοχλώ;» που λέμε όλοι μας είναι μια πραγματικά αληθινή στιγμή… Το αγάπησε ο κόσμος και ταυτίστηκε από την πρώτη στιγμή με το συγκεκριμένο τραγούδι και πάρα πολύ χαίρομαι γι’ αυτό.

Είστε από τους καλλιτέχνες που ποτέ δεν έκρυψαν την προσωπική τους ζωή και αυτό σας τιμά θεωρώ… Ποτέ δεν παίξατε κρυφτό με τους φωτορεπόρτερ…. Το έχετε μετανιώσει ; Θα θέλατε κάποιες στιγμές να τις κρατήσετε περισσότερο για εσάς;

Έχω την αίσθηση μάλλον ότι μετά από τόσα χρόνια με τους δημοσιογράφους υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός… με σέβονται και τους σέβομαι. Όταν λοιπόν δεν θέλεις να γράψουν για σένα κάτι νομίζω ότι δεν θα το κάνουν. Δεν έπαιξα ποτέ κρυφτό με τους δημοσιογράφους, εμένα μου αρέσει να είμαι διακριτικός, έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Παρ’ όλα αυτά δέχομαι ότι πρέπει να κάνετε και εσείς τη δουλειά σας και είμαι δεκτικός και σε αυτό… με σεβασμό πάντα δεν είμαι αρνητικός, δεν έχω πρόβλημα…

Από τις επικείμενες εκλογές τι περιμένετε; Θα θέλατε να αλλάξει κάτι;

Ο κόσμος αποφασίζει στις εκλογές, ο κόσμος θα έχει την τελική απόφαση. Εγώ θέλω το καλύτερο για τον τόπο μου και για τους επιχειρηματίες, για όλους για μια καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο μέλλον καλύτερα νοσοκομεία και εκπαίδευση. Όποιος μπορεί όλα αυτά να τα κάνει καλύτερα ας βγει… όποιος κι αν είναι, όποιον και αν επιλέξει ο κόσμος.

γιώργος-γιαννιάς

Θα μας μιλήσετε για το πατρινό κοινό και για την πολυαναμενόμενη εμφάνισή σας στο Metropolis Πάτρας;

Ερχόμαστε πολύ συχνά στην Πάτρα έχουμε παρελθόν και μέλλον τους αγαπώ και μ’ αγαπούν πολύ, έχουμε αναπτύξει δεσμούς είναι μία φανταστική σχέση πραγματικά και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Σωστά το είπατε, στις 17 του μήνα είναι η επόμενη εμφάνιση και βλέπουμε από κει και πέρα… Μαζί με τον κουμπάρο μου, τον Χρήστο Μενιδιάτη, θα είμαι στη σκηνή και είμαι διπλά χαρούμενος γι’ αυτό.

Τα επόμενα σχέδιά σας ποια είναι; Υπάρχει κάποια συνεργασία κάτι που θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Το καλοκαίρι θα υπάρξουν εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από χειμώνα συζητάμε κάποια πράγματα, βέβαια είναι λίγο νωρίς ακόμη αλλά θα τα ανακοινώσω Σεπτέμβρη με Οκτώβρη. Νέο τραγούδι θα κυκλοφορήσει και το λέω και χαίρομαι πολύ που το λέω σ εσάς. Είναι το «Κάρμα», την επόμενη βδομάδα θα είναι στον αέρα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, πάρα πολύ περήφανος για τη δουλειά αυτή. Είναι ένα τραγούδι του Γιάννη Φρασέρη και του Αλεξάνδρου Ελευθεριάδη… εύχομαι να σας αρέσει και να το αγαπήσετε!