Πέταξαν εκτός αποζημιώσεων πυρόπληκτους παραγωγούς στην Ηλεία
Κινητοποίηση σήμερα από τους παραγωγούς της Αρχαίας Ολυμπίας που μένουν εκτός αποζημιώσεων μετά τα πορίσματα του ΕΛΓΑ.
Από το κακό στο χειρότερο οδηγείται ο πρωτογενής τομέας, με τους παραγωγούς να αδυνατούν να υπερνικήσουν τα μυριάδες εμπόδια με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Αυτή τη φορά ο κρατικός μηχανισμός χτύπησε την πόρτα των παραγωγών της περιοχής του Χελιδονίου στην Ολυμπία, οι περιουσίες των οποίων -κυρίως ελιές και σταφίδες- κάηκαν το 2020.
Η «λυπητερή» ήρθε χθες με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ να κάνουν λόγο για μηδενικές αποζημιώσεις. «Τα πορίσματα στηρίχθηκαν στον κανονισμό ΠΣΕΑ στον οποίο αναφέρεται ότι εάν δεν υποστεί καταστροφή πάνω από το 30% της εκμετάλλευσης του παραγωγού δεν δικαιούται αποζημίωση για το απολεσθέν φυτικό κεφάλαιο» είπε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, κάνοντας ακολούθως λόγο για άδικη απόφαση.
Τα μηδενικά πορίσματα, οι καταστροφές της παραγωγής από τις βροχές και άλλα προβλήματα βγάζουν στους δρόμους τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν σήμερα στις 10:30 το πρωί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στην περιοχή Καρούτες.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Καταρράκτη Πατρών ΦΩΤΟ
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Αχαΐα: Συνεχίζει τις περιοδείες ο Σπ. Σκιαδαρέσης ΦΩΤΟ
Ξενύχτι και διαβήτης: Πώς οι λίγες ώρες ύπνου «τινάζουν» τη γλυκόζη στον αέρα
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
