Κωνσταντίνος Α. Ζησιμόπουλος: Συνέντευξη στην «Π» εφ΄ όλης της ύλης

-Είναι η πρώτη φορά που κατέβαινε στον πολιτικό στίβο. Με ποια κριτήρια πήρατε αυτή την απόφαση;

Μέχρι στιγμής η ενασχόλησή μου με τα Κοινά αφορούσε τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών. Η απόφαση για ενασχόληση με το δεύτερο βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης βασίστηκε στη διάθεση για προσφορά στον ασθενή, τον πολίτη, το ευπαθές άτομο, τον αδύναμο που δεν έχει πρόσβαση και φωνή στους διάφορους φορείς. Υπάρχουν συμπολίτες μας και φορείς που δεν έχουν τύχει της δέουσας προσοχής και στήριξης από την Πολιτεία διαχρονικά. Φιλοδοξώ να γίνω εκφραστής των αναγκών τους και αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Έχοντας γνώση των υφιστάμενων προβλημάτων και εμφορούμενος από αλτρουιστικά συναισθήματα και διάθεση προσφοράς, αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά την τιμητική πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Φαρμάκη, ο οποίος είναι γνώστης του πλήρους φάσματος των δραστηριοτήτων μου, να συστρατευθώ στον κοινό αγώνα για ένα ακόμη καλύτερο αύριο.

-Ποια θα είναι τα στοιχεία που θα δούμε από την πλευρά σας στον προεκλογικό αγώνα με τους πολίτες;

Η προσέγγιση που έχω επιλέξει να πολιτευτώ βασίζεται στην άμεση επαφή με τον πολίτη. Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις εκλογές θα με βρείτε δίπλα στους πολίτες. Θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με όσους περισσότερους για να ακούσω τα προβλήματα και τις ανάγκες τους αλλά κυρίαρχα για να τους καταθέσω τις δικές μου προτάσεις, το δικό μου όραμα. Σημαντική είναι και η χρησιμότητα συλλόγων, φορέων και δομών έχοντας πάντα ως άμεσο αντικείμενο τον ίδιο τον πολίτη. Θεωρώ ότι οι πολίτες θα πρέπει να ακούσουν συγκεκριμένες προτάσεις και βάσει αυτών να αξιολογήσουν τους υποψηφίους. Θα διαπιστώσετε, λοιπόν, ό,τι πορεύομαι με συγκεκριμένο πλαίσιο και σαφείς προτάσεις για μία ευρεία γκάμα κοινωνικών ζητημάτων.

-Η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιφέρεια με αρκετά ζητήματα. Ποια θα είναι η δική σας στόχευση εφόσον εκλεγείτε;

Κύρια στόχευση είναι να έρθει ο πολίτης και τα προβλήματά του στο προσκήνιο. Ως ιατρός που δραστηριοποιούμαι στον ΟΚΑΝΑ, στο Κατάστημα Κράτησης Πατρών, σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, ασκώντας Ιατρική στο Ιατρείο μου, ως ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών και παρέχοντας κλινικό έργο στο ηπατολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αλλά και εκπαιδευτικό έργο στους φοιτητές της Ιατρικής, δραστηριοποιούμαι σε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικής δραστηριότητας. Γνωρίζω εκ του σύνεγγυς προβλήματα και δυσλειτουργίες που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών δομών και είμαι αποφασισμένος να συμβάλω στην επίλυση χρονιζουσών καταστάσεων. Στόχος, λοιπόν, μια προσέγγιση ολιστική και ουσιαστική με άμεσες και διαρκείς λύσεις.

-Ποια είναι τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνετε από τους πολίτες σε αυτές τις πρώτες μέρες της εκστρατείας σας;

Από τις πρώτες ημέρες της πορείας μου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου από τον κ. Φαρμάκη, έχω εισπράξει αποδοχή, αγάπη και υποστήριξη από μεγάλη μερίδα Αχαιών συμπολιτών μας. Συμπολίτες οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο ενός ανθρώπου τον εκφραστή των αναγκών και των προβλημάτων τους. Συμπολίτες οι οποίοι αισθάνονται δίπλα τους έναν άνθρωπο αποφασισμένο να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο για όλους, παραμένοντας συνεπής στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύεται διαχρονικά.

Οι πολίτες με τους οποίους συζητώ γνωρίζουν ότι η υποψηφιότητά μου δεν υποκρύπτει δεύτερες ή τρίτες σκέψεις και ότι πιθανή εκλογή μου δεν θα αποτελέσει εργαλείο προώθησης προσωπικών φιλοδοξιών, όπως πολλάκις έχουμε δει στην πολιτική ιστορία της πατρίδας μας. Μοναδική μου φιλοδοξία η βελτίωση της καθημερινότητας του Αχαιού πολίτη. Και αυτό ο πολίτης το αντιλαμβάνεται και το αξιολογεί.

-Λόγω της ιδιότητος ως ιατρός και με την  μεγάλη εμπειρία που διαθέτετε,  θα δώσετε ιδιαίτερο βάρος στο κομμάτι της υγείας;

Είναι προφανές ότι η ιδιότητα την οποία φέρω, τιμώ και υπηρετώ, αυτή του Ιατρού, καθορίζει και το βασικό προσανατολισμό μου. Η Υγεία και η Πρόνοια εκ των πραγμάτων θα αποτελέσουν το βασικό διεκδικητικό πλαίσιο επάνω στο οποίο θα κινηθώ και θα επιδιώξω να προσφέρω. Ωστόσο, ως ενεργός πολίτης και πολιτικοποιημένος εδώ και 30 και πλέον χρόνια, έχω αντίληψη, γνώση και προτάσεις για πλειάδα θεμάτων όπως η Παιδεία, ο Πολιτισμός, η Ανάπτυξη, η Έρευνα και η καινοτομία, ο εθελοντισμός, ο αθλητισμός. Η ζωή και ο τρόπος δράσης δεν εξαντλείται στην άσκηση της Ιατρικής. Η Ιατρική αποτελεί την βάση και το εχέγγυο  για μια πορεία προσφοράς στο συνάνθρωπο.