ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΥΡΙΖΑ – Διαρκές Συνέδριο: Δίπλα δίπλα οι 5 υποψήφιοι

Δείτε ζωντανά την συνεδρίαση του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξέλιξη είναι το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την εκλογή προέδρου του κόμματος σε μια εβδομάδα, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ομιλητές  είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι και θα παρουσιάσουν την ατζέντα και τις προτεραιότητές τους.

Το Διαρκές Συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής ή διαδικτυακής παρουσίας. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση και είναι η στιγμή που οι υποψήφιοι «ανοίγουν» τα χαρτιά τους.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ομόφωνη έγκριση των πέντε υποψηφιοτήτων.Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση. Επιπλέον εγκρίθηκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία για την προεδρία του κόμματος.

Οι εργασίες συνεχίζονται με τις εισαγωγικές ομιλίες της γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου, και του αναπληρωτή γραμματέα, Γιώργου Βασιλειάδη, και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των πέντε υποψηφίων, Έφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα, Στέφανου Κασσελάκη.

Ο τελευταίος που προστέθηκε στην «κούρσα» της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει προσεγγίσει τα μέλη της ΚΕ σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εξασφαλίσει τις υπογραφές.

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης μίλησε με πολλούς από αυτούς ώστε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη, και σήμερα θα είναι το πρώτο crash test γι αυτόν.

Μέχρι στιγμής είναι αρκετές οι επιθέσεις εκ των έσω εναντίον του αλλά και αρκετές οι δηλώσεις υπέρ του.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή Προέδρου θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, στις 10 Σεπτεμβρίου, και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ζωντανά το συνέδριο ΕΔΩ