Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: Απεγκλωβισμοί με ελικόπτερα στην Αγία Τριάδα – Συγκλονιστικές εικόνες – Έξι αγνοούμενοι στο ίδιο χωριό

Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια για τη διάσωση ενός πατέρας με το παιδί του, με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, καθώς το σπίτι τους είχε καλυφθεί από νερό.

Daniel

Ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες περιοχές στην Καρδίτσα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Κακοκαιρία Daniel – Κικίλιας: Έξι αγνοούμενοι στην Καρδίτσα – Ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις εναέριων μέσων

Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια για τη διάσωση ενός πατέρας με το παιδί του, με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, καθώς το σπίτι τους είχε καλυφθεί από νερό.




Προηγουμένως, άλλη επιχείρηση με ελικόπτερο Super Puma αφορούσε μια γυναίκα που ήταν μέσα στο νερό. Όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο, διασώστης κατέβηκε με το ειδικό σχοινί από το ελικόπτερο, προσέγγισε την γυναίκα, την έδεσε πάνω του και στη συνέχεια τους ανέβασαν και τους δύο στο Super Puma.




Εκτός από το Super Puma έρευνας και διάσωσης στην επιχείρηση διάσωσης θα χρησιμοποιηθούν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τέσσερα Βell της πυροσβεστικής και αργότερα θα συμμετέχουν ένα Bell και ένα Super Puma των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο σχεδιασμός προβλέπει, για την ώρα, ότι ένα από τα τρία ελικόπτερα θα κατευθυνει προς το χωριό Αστρίτσα για να πάρει 35 ανθρώπους, ένα στο χωριό Αγία Τριάδα και ένα στη Μεταμόρφωση.

Παράλληλα θα επιστρατευθούν και εξωλέμβιες μηχανές από τον Βόλο καθώς διαπιστώθηκε ότι φουσκωτές λέμβοι δεν βοηθούν αποτελεσματικά στην επιχείρηση διάσωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το μεσημέρι δεν πραγματοποιούνταν επιχειρήσεις ελικοπτέρων καθώς οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Καρδίτσας δεν επέτρεπαν την ασφαλή πτήση τους με αποτέλεσμα να μην δίνεται το «πράσινο φως» από το ΕΚΣΕΔ.

Daniel

109 απεγκλωβισμοί ατόμων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα – Έχουν διατεθεί σχεδόν 2000 αστυνομικοί και πάνω από 500 οχήματα

Διαβάστε παρακάτω την ενημέρωση του αρχηγού της ΕΛΑΣ:

Η Ελληνική Αστυνομία από την πρώτη στιγμή συμμετέχει στο ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό και συνδράμει ενεργά με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, όπως τόνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, κατά την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία «Daniel».

Στο πλαίσιο αυτό και ενεργώντας με κύριο γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής , όπως τόνισε ο κ. Μαυρόπουλος, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με κατά περίπτωση απαγορεύσεις, διακοπές, και εκτροπές κυκλοφορίας.

«Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις αψηφώντας κάθε κίνδυνο προχώρησαν σε απεγκλωβισμούς και απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία σε συνεργασία με το 112 και με την συνεχή παρουσία εκπροσώπου της Αστυνομίας στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας» υπογράμμισε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Στην συνέχεια ο κ. Μαυρόπουλος τόνισε ότι στη Θεσσαλία, κατά το διάστημα 5 και 6 Σεπτεμβρίου, διατέθηκαν 1355 αστυνομικοί με 528 οχήματα , που πραγματοποίησαν 105 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 35 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε σημεία οδικού δικτύου.

Παράλληλα στην Στερεά Ελλάδα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. διατέθηκαν 473 αστυνομικοί με 99 οχήματα, που πραγματοποίησαν 4 απεγκλωβισμούς ατόμων, ενώ εκδόθηκαν και εφαρμόστηκαν 12 αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Αναφορικά με τις προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων ο κ. Μαυρόπουλος επισήμανε ότι πραγματοποιούνται σύμφωνα με το άρθρο 52 του ΚΟΚ για σύντομο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν την απόδοση του οδικού δικτύου στη κυκλοφορία.

«Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή για όσο χρόνο χρειαστεί με σκοπό την παροχή συνδρομής και υποστήριξης στο έργο της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος» κατέληξε ο κ. Μαυρόπουλος.