Ποιος επωμίζεται το βάρος των δικών μας επιλογων;

Το κύριο άρθρο της “Π” γράφει για τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, μπορεί να μη χαρακτηρίζονται τιμωρητικά, αλλά δυσκολεύουν τη ζωή για τους ανεμβολίαστους πολίτες. ΕΙΝΑΙ πάντως λογικοφανή. Κάποιος επιλέγει να μην προστατεύει τον εαυτό του και τους γύρω του, κανονίζοντας ο ίδιος πώς θα ζει σε περίοδο πανδημίας, ως αυτόκλητος γιατρός του εαυτού του. Η εναντίωσή του σε γενικά παραδεκτούς κανόνες, δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις.
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ θα τις επωμιστεί, πέρα από τους ίδιους που καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουν παγιδεύσει τον εαυτό τους, φανατικά και αυτάρεσκα; Ποιος θα πληρώνει το κόστος του τεστ που απαιτείται προκειμένου να προστατεύεται ο περίγυρός τους; ΟΠΟΙΟΣ πιστεύει ότι το κόστος αυτό θα έπρεπε να το αναλάβει ο φορολογούμενος πολίτης και μάλιστα για λογαριασμό εκείνου που απειλεί τον φορολογούμενο με τις επιλογές του, αποτελεί αποτύπωση του πνεύματος που κυριάρχησε στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με αυτό, καθένας μας μπορεί να δρα όπως νομίζει και να χρεώνει στο δημόσιο ή σε τρίτους κάθε λογαριασμό. Αυτό αρκετά πληρώθηκε στη χώρα. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει.
ΟΛΟΙ μιλούν για δικαιώματα, πλέον και ως αυτόκλητοι συνταγματολόγοι. Εχουν όμως δικαιώματα σ’ αυτή τη χώρα, επίσης η δικαιοσύνη και η σοβαρότητα και είναι καιρός να τα βρουν. Για το όφελος όλων. Ακόμα και εκείνων που επιμένουν σε βλαπτικές επιλογές σε βάρος του εαυτού τους και του συνόλου. Και δηλώνουν διωκόμενοι, κιόλας. Χωρίς να προβληματίζονται για την ποιότητα των θέσεών τους, βλέποντας απλά και μόνο ποιοι είναι οι υποστηρικτές τους.