Ανέλαβε καυτή κατσαρόλα μέσα σε μια νύχτα

Το κύριο άρθρο της “Π” ασχολείται με την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας.

ΕΠΕΛΕΞΕ ο πρωθυπουργός να αντικαταστήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Στη φάση της αντικατάστασης μεγάλου μέρους του υγειονομικού προσωπικού που βγαίνει σε αναγκαστική αναστολή επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί. Οσο πλήρες και να είναι το σχέδιο αντικατάστασης, θα περάσουν αρκετές μέρες με αναταράξεις και δυσλειτουργίες. Προσθέτουμε και τη βαρυθυμία: Σε μεγάλο μέρος η δουλειά θα βγει με εμβολιασμένο προσωπικό που ανακλήθηκε η άδειά του και θα πληρώσει τα σπασμένα για λογαριασμό αρνητών συναδελφων.
Ο ΝΕΟΣ υπουργός καλείται να εφαρμόσει ένα σχέδιο που δεν είναι δικό του. Ας ευχηθούμε να είναι επαρκές, όσο επαρκές μπορεί να είναι ένα σχέδιο κάλυψης χιλιάδων κενών, σε ευαίσθητο χώρο, μέσα σε μια νύχτα. Καλείται επίσης η νέα ηγεσία να αποδειχθεί πειστικότερη της προηγούμενης ως προς τη θεραπεία των αιτίων που κράτησαν τόσους υπαλλήλους μακριά από το εμβόλιο. Ευχόμαστε για το καλό όλων να το πετύχει, αλλά με βάση όσα ακούμε από αρνητές και συνοδοιπόρους, η επιχείρηση αυτή μάλλον θέλει μάγο παρά δεινό ρήτορα.

ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

ΠΛΗΓΗ για το υγειονομικό σύστημα αποτελεί το φαινόμενο των φανατισμένων υπαλλήλων που καταφέρονται κατά των εμβολίων και της επίσης πολιτικής του κράτους ενώπιον ασθενών ή από δημόσια βήματα.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για καταχρηστικές συμπεριφορές που καταδεικνύουν μηδαμινό σεβασμό στο κύρος της πολιτείας και των προϊσταμένων πολιτικών και διοικητικών αρχών. Αλλο πράγμα η δημοκρατική ελευθερία και άλλο η κατάλυση της ιεραρχίας και η υπονόμευση του καθήκοντος που καλείσαι να υπηρετείς. Αλλο η άποψη και άλλο η ισοπέδωση.
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ σημείο των καιρών μας.