«Αγριεύει» ο καιρός από σήμερα 5/12 – Νέα επιδείνωση με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Στα δυτικά από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

καιρός

Από σήμερα το βράδυ Τρίτη 5/12/2023,  έως το βράδυ της Τετάρτης σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ που επικαιροποιήθηκε με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να παρουσιάσει νέα επιδείνωση ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Συγκεκριμένα, οι βροχές σε συνδυασμό με νότιους ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τόσο σήμερα όσο και αύριο.

Αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Την Τρίτη (05-12-2023)

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.

γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός σήμερα Τρίτη

Σήμερα, σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

Στα δυτικά από το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά νωρίς το πρωί στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα στα δυτικά και το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 01 έως 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο από 08 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του νοτίου Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.