Ετοιμάζονται τα σχολεία – Κατευθύνσεις από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για την έναρξη

Στόχος όλων είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν σε ένα ασφαλές πλαίσιο για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

σχολεία Τάσος Σταυρογιαννόπουλος

Κλίμα εντατικής προετοιμασίας επικρατεί στην τοπική διοίκηση της εκπαίδευσης ώστε όλα να είναι έτοιμα τη 13η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Στόχος όλων είναι τα σχολεία να λειτουργήσουν σε ένα ασφαλές πλαίσιο για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Αναστάσιος Σταυρογιαννόπουλος την Τετάρτη, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2021-22, είχε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας και ενημέρωσης με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων της Αχαΐας. Στη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν όλες οι παράμετροι  της ασφαλούς λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 240 εκπαιδευτικοί, όλοι τους στελέχη διοίκησης των σχολείων της Αχαΐας. Ο κ. Σταυρογιαννόπουλος στην εκτενή εισήγησή του αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα στα οποία πρέπει να δώσουν έμφαση οι διευθυντές των σχολείων στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου τα σχολεία να βρίσκονται στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα για την πανδημία. Κάλεσε όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης να επιμεληθούν προσωπικά σε κάθε σχολική μονάδα τη φροντίδα για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων της πολιτείας και σε συνεννόηση με τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων των σχολείων τους να διασφαλίσουν την απόλυτη τήρηση των μέτρων, που θα συνεισφέρουν στην ασφάλεια των μαθητών και στην εδραίωση εφησυχασμού σε όλες τις οικογένειες.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Ο κ. Σταυρογιαννόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών μετά από δώδεκα χρόνια που έφεραν άνεμο αισιοδοξίας σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, εφόσον ικανοποιήθηκε σε σημαντικό βαθμό το βασικότερο αίτημα του κλάδου των εκπαιδευτικών της τελευταίας δεκαετίας. Τα σχολεία της Αχαΐας γέμισαν εκπαιδευτικούς, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί σε κανένα αντίστοιχο σχολικό ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων. Με αυτόν τον τρόπο δυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων, πλουτίζει η εκπαίδευση και ενισχύεται η ποιότητά της. Επίσης, η σχολική αφετηρία συνδυάζεται με την έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών (υπεραριθμίες, αποσπάσεις, διορισμοί κ.λπ.) των εκπαιδευτικών, κάτι που επίσης συμβαίνει πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να ξεκινήσει αμέσως η εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Οι διευθυντές έθεσαν ερωτήματα και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία των σχολείων. Ηταν μια πολύ πετυχημένη συνάντηση, αρκετά κατατοπιστική που θα διευκολύνει τα στελέχη εκπαίδευσης να οργανώσουν καλύτερα το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρξει ενιαίος συντονισμός σε όλο τον νομό για τη δημιουργία των καλύτερων εκπαιδευτικών συνθηκών μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού.