Eurostat: Κάτω από το 3% έπεσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο
Χαμηλότερα και υψηλότερα ποσοστά.
Κάτω από το 3% έπεσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στην χώρα μας κυμάνθηκε στο 2,9% έναντι 3,1% στην ΕΕ και 2,4% στην ευρωζώνη.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ ήταν 2,4% τον Νοέμβριο του 2023, από 2,9% τον Οκτώβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 10,1%. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 3,1% τον Νοέμβριο του 2023, από 3,6% τον Οκτώβριο. Ένα έτος νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 11,1%.
Χαμηλότερα και υψηλότερα ποσοστά
Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στο Βέλγιο (-0,8%), τη Δανία (0,3%) και την Ιταλία (0,6%).
Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Τσεχία (8,0%), την Ουγγαρία (7,7%), τη Σλοβακία και τη Ρουμανία (αμφότερες 6,9%).
Σύμφωνα με το ifimerida, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε είκοσι ένα κράτη – μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε άλλα τρία.
Τον Νοέμβριο, η μεγαλύτερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,69 %), ακολουθούμενη από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+1,37%), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,75% ) και την ενέργεια (-1,41%).
Διαβάστε επίσης:
Πιστοί στο Αγρίνιο προσκύνησαν βρασμένο κάστανο από τον Αγ. Παΐσιο – ΦΩΤΟ
«Εσβησε» ο Νίκος Φλωρινιώτης σε ηλικία 39 ετών
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το Σωματείο Εθελοντών Πυροσβεστών Αχαΐας στην μουσική εκδήλωση των Άνω Συχαινών ΦΩΤΟ
Η Κίνα βάζει αυστηρά όρια στις «σχέσεις» παιδιών με AI companions
Πώς να ρίξετε τη χοληστερόλη σε 30 μέρες: Οι κινήσεις που φέρνουν αποτελέσματα
Θάλασσα xωρίς Ιθάκη και η Οδύσσεια του Τεύκρου στις «Γραμμές Τέχνης»
Νέο Android malware με AI που κλέβει PIN και κωδικούς και δεν φεύγει με unistall
