Πόσο κάτω πια!

Του Δημήτρη Κατσικόπουλου, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ – τ. νομάρχης Αχαΐας

Ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να τιμάται από τα πρόσωπα, που τον υπηρετούν κι όχι τα πρόσωπα να τιμώνται από αυτόν!

Ο ΠτΔ είναι ο κορυφαίος πολιτειακός παράγοντας της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Στο άρθρο 30 του Συντάγματος αναφέρεται ότι αποτελεί τον ρυθμιστή του πολιτεύματος. Παρότι οι αρμοδιότητές του αποψιλώθηκαν με τις Αναθεωρήσεις, εντούτοις κατέχει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Η σημερινή Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μού προξένησε αλγεινή εντύπωση, όταν στις περυσινές εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, παρακάθησε στο επίσημο γεύμα μετά την τέλεση του Μνημοσύνου και δεν πήρε τον λόγο να αναφερθεί στην καταστροφή, να στηλιτεύσει τον ναζισμό και τον φασισμό και να τοποθετηθεί στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Αντ’ αυτού, μας άφησε σύξυλους όταν απεχώρησε χωρίς να αρθρώσει λέξη για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το «κερασάκι στην τούρτα» -τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου- το έβαλε προ ημερών με τη συμμετοχή της στο Gay Ρarty, που οργάνωσε η πρόεδρος των Λεσβιών Ελλάδος μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Απέδειξε περίτρανα ότι, όχι μόνο δεν τιμά τον θεσμό, που υπηρετεί, αλλά τον εξευτελίζει!

Πόσο κάτω πια!

Ο ΠτΔ, όπου παρίσταται υπάρχει πρωτόκολλο, που τηρείται κατά γράμμα. Εδώ, βάσει ποίου πρωτοκόλλου παρέστη για να πανηγυρίσει την ψήφιση ενός νομοσχεδίου, που αφορά μία συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα;

Εξευτελισμός, κατάντια, προαναγγελία για τα χειρότερα που έρχονται.

Ανατρέχω στους προηγούμενους ΠτΔ και προσπαθώ να συγκρίνω και να θέσω το απλό ερώτημα… αν θα πήγαιναν σε Gay Ρarty για να φωτογραφηθούν, να χαριεντισθούν, να πανηγυρίσουν και να πιουν εις υγείαν των ψηφισάντων!

Πάμε λοιπόν: Στασινόπουλος Μιχαήλ, Τσάτσος Κωνσταντίνος, Καραμανλής Κωνσταντίνος, Σαρτζετάκης Χρήστος, Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος, Παπούλιας Κάρολος, Παυλόπουλος Προκόπιος.

Όχι, όχι σταμάτα!

Ο θεσμός «κόντυνε» απ’ όλες τις θεωρήσεις και οπτικές γωνίες!