Κεχαγιά: «Το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε για γέλια ούτε για κλάματα»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά μιλά για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και ξεκαθαρίζει όσα ακούστηκαν περί συνεργασίας του κόμματος με τη Νέα Αριστερά.
Κεχαγιά

«Το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε για γέλια ούτε για κλάματα, διατηρήσαμε τη δεύτερη θέση, παρά το γεγονός πως κάποιοι στοιχημάτιζαν πως θα είμαστε τρίτο κόμμα και πετύχαμε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απομειώσουμε την εκλογική ισχύ της ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε το ζήτημα της ακρίβειας, ενώ κατέθεσε δυο προτάσεις τόσο για τις υψηλές τιμές, όσο και για το φορολογικό.

«Θεωρούμε ότι αναδείξαμε το ζήτημα αυτό που ο κ. Μητσοτάκης το έβαζε κάτω από το χαλί» είπε η Β. Κεχαγιά.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να έχει καταγράψει μεγαλύτερο ποσοστό στις ευρωεκλογές, λέγοντας ότι «το ποσοστό δεν μας αποθαρρύνει».

«Δεδομένου ότι τον περασμένο Φεβρουάριο είχαμε μονοψήφια ποσοστά, κάναμε μια ανοδική κούρσα και πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα θα συνεχιστεί αυτή η κούρσα ανόδου», είπε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για το ίδρυμα εναντίον της ακροδεξιάς που ανακοίνωσε ότι θα ιδρύσει ο Στέφανος Κασσελάκης, την ίδια μέρα που παρουσιάστηκε το λογότυπο του ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα απάντησε: «Δεν είναι μια απόφαση που ελήφθη χθες. Η απόφαση βρίσκεται υπό επεξεργασία τους τελευταίους μήνες και το ίδρυμα θα έχει ως ατζέντα την προοδευτική πολιτική στην Ευρώπη».

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθεί στο συνέδριο του κ. Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά όσους αποχώρησαν από το κόμμα η Βούλα Κεχαγιά είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει τις έδρες τους πίσω, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν επιθυμεί οποιαδήποτε σύμπλευση μαζί τους.