Ερχονται 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο
15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος είναι να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.
Την προαναγγελία για 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο, έκανε ο υπoυργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, επισημαίνοντας ότι, θα τηρηθεί ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τώρα ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου.
Εφέτος για πρώτη φορά νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Υπάρχει και πρόβλεψη μείωσης του αριθμού αυτού κατά 10% για την επόμενη χρονιά υπογράμμισε στην ΕΡΤ, ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε εσάς και όχι τους άλλους;
Το αδιέξοδο της Meta και τα smart glasses
Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας στο ADAPTER Festival
Ρεύμα: Ποια τιμολόγια συμφέρουν και ποια κρύβουν ρίσκο – Η μεγάλη ανατροπή
Το Blade Runner 2099 έχει επιτέλους trailer και ημερομηνία – όλα όσα ξέρουμε
Ιούλιος γεμάτος πολιτισμό στο Πολύεδρο – Το πρόγραμμα της εβδομάδας 27 Ιουλίου με 2 Αυγούστου
Συντάξεις Αυγούστου 2026: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο νοσοκομείο για επέμβαση
