Συνταγή – Νηστίσιμα Κρητικά κουλουράκια (βίντεο)
Το pelop.gr που καθημερινά σας ενημερώνει για ολα τα νέα της Πάτρας απο σήμερα εγκαινιάζει μια νέα συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Τσίχλα ο οποίος θα φέρνει εύκολες και νόστιμες συνταγές στην οθόνη σας
Κρητικά Κουλουράκια που θα σας μαγέψουν!!! Είναι πεντανόστιμα και πανεύκολα!!
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αμμωνία
1 κουτ. γλυκού αλάτι (Φλώρος)
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
2 κουτ. γλυκού κανέλα
300 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (skoutari)
130 ml νερό
130 ml χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°
• Σε μια μπασίνα έχουμε το αλεύρι και προσθέτουμε την ζάχαρη, γαρύφαλλο, κανέλα, αμμωνία, και νερό.
• Προσθέτουμε στο χυμό πορτοκάλι την σόδα και το προσθέτουμε και αυτό στην μπασίνα.
• Τέλος αλάτι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• Ανακατεύουμε και στην συνέχεια ζυμώνουμε.
• Πλάθουμε τα κουλουράκια όπως εμείς θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
• Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε πάνω κάτω αντιστάσεις.
Μπορείτε να δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News