Η Ενωση ανακοίνωσε τον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο

Την απόκτηση του φόργουορντ Κωνσταντίνου Αδαμόπουλου από τον Προμηθέα 2014 ανακοίνωσε η Αθλητική Ενωση Γλαύκου Εσπερου ΑΟΠΑ.

Ενωση Η Αθλητική Ενωση Γλαύκου Εσπερου ΑΟΠΑ ανακοίνωσε τον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο

Η ανακοίνωση της Αθλητικής Ενωσης Γλαύκου Εσπερου ΑΟΠΑ αναφέρει τα εξής:

«Η Α.Ε. Γλαύκου-Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο και τον καλωσορίζει στην Οικογένεια της Ένωσης.

Ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο να είναι υγιής και να εκπληρώσει τις ατομικές του φιλοδοξίες, βοηθώντας, παράλληλα, την Ένωση να υλοποιήσει τους στόχους της.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Ένωσης ο 23χρονος αθλητής ανέφερε πως “σημαντικό κίνητρο για την επιλογή της ομάδας ήταν η παρουσία του προπονητή, Κώστα Ρουμελιώτη” (με τον οποίο έχουν συνεργαστεί με επιτυχία στην Κόρινθο το 2019-20) και πρόσθεσε: “Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι καθε μέρα στο γήπεδο και να προσπαθήσω να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Είμαι σίγουρος πως θα δουλέψουμε σκληρά και θα προσπαθήσουμε σε κάθε αγώνα να κερδίζουμε, με πολλή δουλειά και αφοσίωση”

Ο γεννημένος την 17η Μαρτίου 2001 στο Τραγανό Ηλίας, ύψους 2,04, power forward, ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Α.Γ.Σ. Στρουσίου και στον Κόροιβο Αμαλιάδας και το καλοκαίρι του 2015 πήγε στον Προμηθέα, όπου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Νους». Κατέκτησε με τη φανέλα του Προμηθέα την 2η θέση στο Πανελλήνιο Παίδων το 2016 και στο Πανελλήνιο Εφήβων το 2018, ενώ συμμετείχε ακόμα 3 φορές στην Τελική Φάση Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων, όπου κατέλαβε 2 φορές την 4η θέση με τους Εφήβους (2017 και 2019) και 1 φορά με τους Παίδες (2017). Επίσης, αγωνίστηκε στην Ανδρική ομάδα του Προμηθέα 2014 (θυγατρική του Προμηθέα), με τον οποίο, κατέκτησε το 2019 ως αρχηγός της ομάδας, την πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Την επόμενη σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε στον Κ.Α.Ο. Κορίνθου, όπου, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Κώστα Ρουμελιώτη, κατέκτησαν την άνοδο στην Β΄ Εθνική. Ακολούθησε η Σφήκα Αμαλιάδας (2020-21) στη Γ΄ Εθνική, με τη χρονιά να διακόπτεται εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, ενώ την περίοδο 2021-22 επέστρεψε στον ΚΑΟ Κορίνθου, στη Β΄ Εθνική. Τη σεζόν 2022-23 ξεκίνησε στη Δόξα Λευκάδας (Β΄ Εθνική) και κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο επέστρεψε στον Προμηθέα 2014, συμβάλλοντας σημαντικά στην παραμονή στη Γ΄Εθνική μέσω των play-off.

Την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά 2023-24 αγωνίστηκε στον Προμηθέα 2014 και πανηγύρισε ως αρχηγός την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και την άνοδο στη Β΄ Εθνική».