Πάτρα: Πέρασε τον σκόπελο η «Μέριμνα»;

Το συμβούλιο του Εκπαιδευτικού Θεραπευτικού Κέντρου «ΜΕΡΙΜΝΑ» κατάφερε να συνεδριάσει την Τρίτη με την ελπίδα ότι δεν θα προκύψουν νέες δυσλειτουργίες.

Μέριμνα

Λευκός καπνός βγήκε χθες στο Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο «Μέριμνα». Το συμβούλιο κατάφερε να συνεδριάσει, μετά από πολύμηνες αναβολές, κι έτσι από σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της προκήρυξης των κενών θέσεων ώστε να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό και να ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία του Κέντρου.

Μετά τα δημοσιεύματα που ανέδειξαν την υπολειτουργία του ιδρύματος και τις δικαστικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε το προεδρείο της «Μέριμνας», τα δύο από τα τρία μέλη που συστηματικά δεν ανταποκρίνονταν στις προσκλήσεις για τη συνεδρίαση του ΔΣ, χθες συμμετείχαν κι έτσι μπόρεσε το συμβούλιο να συνεδριάσει και να πάρει αποφάσεις.

Μέριμνα«Πιστεύω ότι ξεπεράσαμε ένα δύσκολο σκόπελο και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι διότι τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα να είναι κλεισμένα στα σπίτια τους» μας είπε η πρόεδρος του ιδρύματος Γεωργία Κοκκίνου.

Οπως έγραφε η «Π», το ίδρυμα έπρεπε να λειτουργεί πλήρως από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ωστόσο η μη πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα εργαστήρια, να μην υπάρχει προσωπικό για να στηρίξει την απογευματινή βάρδια της λειτουργίας του και να μην υπάρχει προσωπικό για τη φύλαξη των παιδιών.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν οι οικογένειες να μην στέλνουν τα παιδιά τους στη «Μέριμνα» να τα κρατάνε κλεισμένα στα σπίτια τους ή να αναζητούν άλλη εκπαιδευτική λύση φοβούμενοι τις συνθήκες λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, από τα 130 παιδιά που φοιτούσαν στο ίδρυμα κατέληξαν να πηγαίνουν περίπου 60-65 και αυτά όχι σε καθημερινή βάση.

«Ο δικός μας σκοπός ήταν και θα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του ιδρύματος. Και προς την κατεύθυνση αυτή καλούμε τους πάντες να βοηθήσουν. Με πολύ αγώνα και προσπάθεια καταφέραμε να ορθοποδήσει και να μπει σε διαδικασία ανάπτυξης. Είναι ανεπίτρεπτο να παίζονται παιχνίδια εις βάρος των παιδιών και των οικογενειών τους» τονίζει η κ. Κοκκίνου. Υπενθυμίζουμε ότι με αφορμή τις δυσλειτουργίες που είχαν προκληθεί στο ίδρυμα, το προεδρείο είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τον ορισμό προσωρινής διοίκησης μέχρι να γίνουν οι εκλογές ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα και το ίδρυμα να λειτουργήσει.