Πάτρα: Ολονύκτια «μέριμνα» Ζαΐμη για τρόφιμους και ασθενείς

Ο κ. Ζαΐμης συντόνισε με επιτυχία όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους, καθώς επίσης, να τους αποσταλεί η φαρμακευτική αγωγή και το φαγητό τους.

Ζαΐμη

Με σεβασμό στο συνάνθρωπο, που δοκιμάζεται, και έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης, ενώνοντας τις δυνάμεις του με την Αντιπερ/ρχη Δημόσιας Υγείας Α. Μαστοράκου και την , Αντιπερ/ρχη  Κοιν. Πολιτικής & Οικογένειας Γ. Ντάτσικα στήριξε τους φιλοξενούμενους του Κωνσταντοπούλειου οίκου ευγηρίας, του ιδρύματος «Μέριμνα» καθώς και τους ασθενείς του Καραμανδανείου  Νοσοκομείου Παίδων.

Οι τρεις μονάδες εδρεύουν στην περιοχή του Γηροκομείου, που «χτυπήθηκε» από την πύρινη λαίλαπα και χρειάστηκε να εκκενωθούν λόγω της φωτιάς για προληπτικούς λόγους. Ο κ. Ζαΐμης συντόνισε με επιτυχία όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για να μεταφερθούν σε ασφαλείς χώρους, καθώς επίσης, να τους αποσταλεί η φαρμακευτική αγωγή και το φαγητό τους.

Συντονίζοντας και ελέγχοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας παρέμεινε δίπλα στις Διοικήσεις των Μονάδων, μέχρι αργά τη νύχτα, και έως  ότου ολοκληρωθεί κάθε ενέργεια σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Να αναφερθεί ότι οι υπερήλικες τρόφιμοι του Κωνσταντοπουλείου μεταφέρθηκαν στον ξενώνα της ΠΔΕ, “ΕΛΠΙΔΑ”, στη δομή αστέγων του Δήμου και στο ξενοδοχείο MY WAY ενώ οι ασθενείς του Καραμανδανείου σε άλλα νοσοκομεία της Πάτρας.

«Περνάμε και αυτή την δυσκολία με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στην πυροσβεστική υπηρεσία και τους άνδρες της, στους εθελοντές πυροσβέστες και σε όλους όσοι συνέδραμαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και της αποκατάστασης των ατόμων που μετακινήθηκαν, προσωρινά, σε άλλες δομές», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Ζαΐμη Ζαΐμη