ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Υπό συζήτηση η κατάργηση κομματικών οργάνων

Η «Πελοπόννησος » ζήτησε από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Αχαΐας Κώστα Κόντη και τον πρώην βουλευτή και πρώτου επιλαχόντα του κόμματος Γιώργο Κυριακόπουλο ένα σχόλιο για τις επικείμενες εσωκομματικές εξελίξεις.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να τα αλλάξει όλα και πλέον εφαρμόζει το σχέδιό του.
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή, πρότεινε την κατάργηση όλης της υφιστάμενης οργανωτικής δομής του ΣΥΡΙΖΑ και σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα με στόχο την ανασυγκρότηση του κόμματος. Μεταξύ των προτάσεων βρίσκεται και η κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών με παράλληλη ενεργοποίηση των περιφερειακών επιτροπών.

Η «Πελοπόννησος » ζήτησε από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Αχαΐας Κώστα Κόντη και τον πρώην βουλευτή και πρώτο επιλαχών του κόμματος Γιώργο Κυριακόπουλο ένα σχόλιο για τις επικείμενες εσωκομματικές εξελίξεις.

Κόντης: «Βλέπουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στο οργανωτικό μέρος. Ενδεχομένως οι προτάσεις Κασσελάκη θα μπουν σε διαδικασία διαβούλευσης για το συνέδριο του Οκτωβρίου. Θα πρέπει να τα συζητήσουμε και δεν πρέπει να είμαστε υπέρ ή κατά. Ομως, πρέπει να γίνει κάτι να ταραχθούν τα νερά. Δεν είναι προς αρνητική κατεύθυνση μια τέτοια υλοποίηση να πάμε στις περιφερειακές επιτροπές, αλλά δεν πρέπει να αγνοούμε ότι οι εκλογές γίνονται στους Νομούς. Και στις οργανώσεις μελών υπάρχει μια δυσλειτουργία όταν υπάρχουν πολλές οργανώσεις όπως εμείς που έχουμε 22-23 οργανώσεις. Ολα θα πρέπει να συζητηθούν για να λειτουργεί καλύτερα το οργανωτικό του κόμματος για να είναι αποτελεσματικό αλλά και να μπορεί να βγαίνει οικονομικά».

Κυριακόπουλος: «Το οργανωτικό μοντέλο των κομμάτων δεν φαίνεται να έχει ανάλογα αποτελέσματα. Η κοινωνία έχει πληγωθεί από μνημόνια και κρίσεις. Αυτό το κομματικό μοντέλο που είναι παλιό, δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες. Είναι διαπιστωμένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πηγαίνει καλά σε περιοχές που δεν έχει κομματικές οργανώσεις όπως η παραλία των Βραχνεΐκων, αν και γενικά οι προσπάθειες στελεχών είναι πραγματικά συγκινητικές. Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος που θα διαμορφωθεί και θα αποφασιστεί στο καταστατικό συνέδριο που θα γίνει τον Οκτώβριο. Βελτιώσεις πρέπει να δούμε, αλλά επειδή υπάρχει νομαρχιακή εκπροσώπηση στις εκλογές, θα πρέπει το μοντέλο να επανεξεταστεί. Θεωρώ σωστό να ενεργοποιηθούν οι περιφερειακές επιτροπές. Το ζητούμενο σε κάθε αλλαγή είναι να μη στερούνται τα μέλη και οι φίλοι τη διαδικασία παρεμβάσεων στις αποφάσεις με προτάσεις».