«Ο Θρύλος της Μουλάν» ανοίγει την παιδική σκηνή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Την Τρίτη 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο

Θρύλος

«Ο Θρύλος της Μουλάν» ένας από τους διασημότερους μύθους παγκοσμίως ανοίγει στις 9.30 το βράδυ την Τρίτη 16 Ιουλίου στο Δημοτικό Θερινό Θέατρο την ενότητα της Παιδικής Θεατρικής Σκηνής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά σε θεατρική μεταφορά για παιδιά στην Ελλάδα από την παιδική σκηνή τού Χρήστου Τριπόδη. Πρόκειται για μία φαντασμαγορική θεατρική παράγωγή, βασισμένη στο αρχαίο κινέζικο ποίημα «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν», με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, σπαθομαχίες και χορογραφίες, καθώς και διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό.

«Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν» είναι η θρυλική αφήγηση για μία γυναίκα πού εναντιώνεται στους νομούς και τίς παραδόσεις. Μία γυναίκα πολεμίστρια της κινέζικης ιστορίας, από τίς δυναστείες τού Βορρά και τού Νότου (4ος έως 5ος αιώνας μ.Χ.). Στα κινέζικα, το «Χουά» σημαίνει λουλούδι και το «Μουλάν» σημαίνει μανόλια. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Οι ιστορικοί δεν έχουν κατασταλάξει αν πρόκειται για μύθο η πραγματικότητα, παρόλο πού αποδέχονται ιστορικά τα στοιχεία τού ποιήματος σχετικά με τον πόλεμο.

Το έργο

Στη «Μπαλάντα της Χουά Μουλάν» η ηρωίδα Μουλάν είναι μία νέα γυναίκα η οποία, έν καιρώ πολέμου, μεταμφιέζεται σέ άνδρα και πάει στο στρατό στη θέση τού πατέρα της πού δεν θα τα κατάφερνε στη μάχη, παραβαίνοντας τον άδικο νόμο πού τιμωρεί τα κορίτσια πού συμμετέχουν στον πόλεμο.

Η Μουλάν πολεμά με θάρρος και αυταπάρνηση στις μάχες, αποκρύπτοντας την πραγματική της ταυτότητα. Με το πρωτοποριακό μυαλό της και τίς πολεμικές της ικανότητές προσπαθεί με κάθε τρόπο να φέρει τη μεγάλη νίκη στην πατρίδα της. Θά τά κάτάφέρέί…;

Συντελεστές: Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τρίποδης, Διασκευή κειμένου: Μάνος Τσοτράς, Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου, Βοηθος Σκηνογράφου/ Ενδυματολόγου: Κατερίνα Σβορωνού, Χορογραφίες/ Πολεμικές τέχνες : Χριστίνα Μπίτου, Μουσική: Νίκος Ράπτης, Παναγιώτης Μπρίλης, Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Μπίτου Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Εύστρατιάδου

Πρωταγωνιστούν: Λυδία Σγουράκη, Αντώνης Αντωνάκος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Στρατής Νταλαγιώργος, Χρήστος Σωνάκης, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Χρονης Στρίκος, Ελένη Φανδρίδου.

Ηλεκτρονική προπώληση: www.more.com
Τιμές εισιτηρίων: • Προπώληση: 10€ • Γενική Είσοδος: 12€ • Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, πολύτεκνους και group άνω των 20 ατόμων: 8€