Πάτρα – Ενώσεις Αποστράτων: Πάρτε τη σωστή απόφαση αξιοποίησης του «409»

Να λειτουργήσει ξανά το «409» φιλοξενώντας μια σειρά από δομές θέλουν οι Ενώσεις Αποστράτων

Πάτρα

Υπόμνημα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας σχετικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών υπέρ των στελεχών και Υπαλλήλων του ΥΕΘΑ εε και εα και Σωμάτων Ασφαλείας, που υπηρετούν και διαμένουν στην περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατέθεσε μια σειρά ενώσεων αποστράτων.

Συγκεκριμένα, οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, Πολεμικής Αεροπορίας, Πολεμικού Ναυτικού (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, ΕΑΑΝ), η Ενωση Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών και Ελληνικής Αστυνομίας «Αγιος Μηνάς», ο Σύνδεσμος Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Ν. Αχαΐας και η Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, υπέβαλαν το υπόμνημά τους και ουσιαστικά ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οπως εξηγούν σε επιστολή που υπογράφεται εκ μέρους όλων των Ενώσεων από τον Υποστράτηγο εα και πρόεδρο της ΕΑΑΣ Αχαΐας Κωνσταντίνο Νάκα, στην ευρύτερη περιοχή εδρεύει πλήθος Στρατιωτικών Μονάδων και Υπηρεσιών, με επιτακτικές ανάγκες του προσωπικού τους για παροχή Υγειονομικών, Φαρμακευτικών και Διοικητικής Μέριμνας Υπηρεσιών. Τα στελέχη και οι οικογένειές τους εκτιμάται ότι ξεπερνούν σε αριθμό τους 20.000.

Οι Ενώσεις στο υπόμνημά τους συμπεριλαμβάνουν σαφείς προτάσεις. Συγκεκριμένα, ζητούν τη διαγραφή καταρχάς του ακινήτου από τη λίστα των προς αξιοποίηση ακινήτων της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και τη διερεύνηση άντλησης κονδυλίων, για μελέτη και ανακαίνιση, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιπλέον, ζητούν την επαναφορά της χρήσης του ακινήτου στην προτέραν κατάσταση δηλ. χρήση υπέρ των στελεχών (εε και εα) του ΥΕΘΑ, ΣΑ, ΠΥ και Μον. Υπαλλήλων ΥΕΘΑ, για τις εξής χρήσεις όπως η δημιουργία Σταθμού Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης – Παροχή Πρώτων Βοηθειών – Εξωτερικά Ιατρεία, δημιουργία Στρατιωτικού Φαρμακείου, μεταφορά Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Πατρών (ΛΑΦΠ) με τη δημιουργία ξενώνων, τη λειτουργία Στρατιωτικού Πρατηρίου και την λειτουργία Στρατιωτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού/ παιδότοπου , εντός των εγκαταστάσεων, για τα παιδιά των στελεχών.

Κλείνοντας, η επιστολή των Ενώσεων αναφέρει: «Θεωρούμε ότι είναι η ώρα λήψης απόφασης, ως ελάχιστη απόδειξη του σεβασμού και της εκτίμησης, που δημόσια έχει αποδεχθεί ο ΥΕΘΑ ότι τρέφει για το προσωπικό των ΕΔ εν ενεργεία και εν αποστρατεία και επιβάλλεται η ηγεσία του ΥΕΘΑ να στρέψει την προσοχή της προς την περιοχή μας και να λάβει τη σωστή απόφαση προς αξιοποίηση του πρώην 409 ΓΣΝ, σύμφωνα με τις υποβαλλόμενες προτάσεις υπέρ των αναγκών των στελεχών του, αποτυπώνοντας έτσι στην πράξη το σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφει στα στελέχη του».

 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς Κελσίου μέχρι την Παρασκευή ,επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολίτες είδαν τον εκτελεστή στην οροφή και καλούσαν αστυνομικούς ΒΙΝΤΕΟ

Εσωκομματικές εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στην «Π» ο Χάρης Δούκας, επί διήμερο στην Αχαΐα από σήμερα

Προαστιακός: Επανήλθαν κανονικά τα δρομολόγια Πάτρα – Ρίο, η ανακοίνωση του ΟΣΕ

Στην Αθήνα ο Μπελέρης: Είμαι αθώος, το λένε και οι Αλβανοί