Κωνσταντοπούλου για Κύπρο: Είναι καιρός και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να κάνουν αυτά που αναλογούν

κωνσταντοπούλου

«Είναι καιρός και το Ευρωκοινοβούλιο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να κάνουν αυτά που αναλογούν, ώστε να πάψει η κατοχή στη Μεγαλόνησο, να πάψει η κατοχή σε ένα κομμάτι, σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η επικεφαλής του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ από το Στρασβούργο. Επίσης, σημείωσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας ετοιμάζεται για το ταξίδι της στο Ευρωκοινοβούλιο με στόχο να δώσει «ένα ηχηρό μήνυμα για όλους και όλες εκείνους και εκείνες που τα δικαιώματά τους παραβιάζονται». Επίσης,ανέφερε η ένοπλη επίθεση στην προεκλογική ομιλία του Ντόναλτ Τραμπ θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα της οπλοφορίας και της οπλοκατοχής σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η Πλεύση Ελευθερίας θα θέσει και το ζήτημα αυτό της βιομηχανίας όπλων της πολεμικής βιομηχανίας στο Ευρωκοινοβούλιο. Είναι ώρα το αίτημα των λαών για ειρήνη, για ειρηνική συμβίωση να γίνει πράξη από τους εκπροσώπους των λαών» προσέθεσε.

Ειδικότερα, η επικεφαλής του κινήματος Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε:

«Από εδώ από το Στρασβούργο, όπου ξεκινούν οι εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου, η Πλεύση Ελευθερίας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να πάψει η κατοχή στην Κύπρο. Συμπληρώνονται 50 χρόνια από το πραξικόπημα που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και στη συνεχιζόμενη κατοχή. Είναι ώρα, είναι καιρός και το Ευρωκοινοβούλιο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να κάνουν αυτά που αναλογούν, ώστε να πάψει η κατοχή στη Μεγαλόνησο, να πάψει η κατοχή σε ένα κομμάτι, σε ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε εδώ με δυνατή φωνή για τους λαούς του κόσμου που υφίστανται εγκλήματα και καταπίεση. Είμαστε εδώ για τους Κυπρίους, είμαστε εδώ για τον παλαιστινιακό λαό και θα κάνουμε ό, τι αναλογεί, ό, τι χρειάζεται, ό, τι πρέπει προκειμένου η φωνή τους να ακουστεί δυνατά και το δίκιο τους επιτέλους να επιβληθεί ως δίκαιο των ανθρώπων. Η Πλεύση Ελευθερίας ετοιμάζεται για το ταξίδι της στο Ευρωκοινοβούλιο και ετοιμαζόμαστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα για όλους και όλες εκείνους και εκείνες που τα δικαιώματά τους παραβιάζονται. Για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ που ήδη βρίσκονται σε μια νέα δοκιμασία επισφάλειας, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση ποδοπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων και έχει γίνει πραγματικό σημείο αρνητικής αναφοράς σ ολόκληρη την Ευρώπη για τις παραβιάσεις των εγγυήσεων του εργασιακού δικαίου. Είμαστε εδώ για τις γυναίκες που στην Ελλάδα δολοφονούνται χωρίς η κυβέρνηση να αναλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που αναλογούν. ‘Αλλη μία γυναικοκτονία προχθές και ο πρωθυπουργός της χώρας εξακολουθεί να μην απαντά γιατί δεν ποινικοποιεί την γυναικοκτονία ως κακούργημα. Η Πλεύση Ελευθερίας θα φέρει την φωνή των πολιτών μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ευρωβουλευτής μας, η Μαρία Ζαχαρία, θα είναι η εκπρόσωπος, η φωνή όχι μόνον της Πλεύσης Ελευθερίας, όχι μόνον εκείνων των πολιτών που μας εμπιστεύτηκαν, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας που αξίζει και προσδοκά πολλά περισσότερα.

Η ένοπλη επίθεση στην προεκλογική ομιλία και εκδήλωση Τραμπ θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα της οπλοφορίας και της οπλοκατοχής σε παγκόσμιο επίπεδο. Την ώρα που κάποιοι εκδίδουν στερεότυπες ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης, οι περισσότεροι αποφεύγουν να πάρουν θέση κατά της βιομηχανίας όπλων, κατά της πολεμικής βιομηχανίας, κατά δηλαδή εκείνων των λόμπι που πλουτίζουν την ώρα που τίθενται σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές. Η Πλεύση Ελευθερίας θα θέσει και το ζήτημα αυτό της βιομηχανίας όπλων της πολεμικής βιομηχανίας στο ΕυρωΚοινοβούλιο. Είναι ώρα το αίτημα των λαών για ειρήνη, για ειρηνική συμβίωση να γίνει πράξη από τους εκπροσώπους των λαών»