«Διψούν» χωριά της Κλειτορίας, ο Σωτήρης Δουκλιάς εξηγεί στην «Π»

Προβλήματα ύδρευσης σε χωριά των Καλαβρύτων.

χωριά

Οι υψηλές θερμοκρασιίες έχουν επιφέρει προβλήματα λειψυδρίας στην Κλειτορία, αφού ο χειμώνας ήταν ήπιος, παρά την ορεινότητα της περιοχής.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούνται, μάλιστα, σοβαρά θέματα με το πόσιμο νερό και σε ορισμένες κοινότητες γίνονται ακόμα και διακοπές, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων.

Για αυτό το λόγο η δημοτική αρχή Καλαβρύτων σε συνεργασία με τους πρόεδρους των χωριών έχει συστήσει στον κόμο να κάνει λελογισμένη διαχείριση στην ύδρευση, ώστε να «θεραπευτεί» κάπως το ζήτημα.

O Σωτήρης Δουκλιάς

Ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας, Σωτήρης Δουκλιάς, μιλώντας στην «Πελοπόννησο», είπε: «Για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, λόγω του σχεδόν ανυπάρκτου χειμώνα, δεν έχουν νερό οι πηγές του Αροάνιου και του Λάδωνα ποταμού. Σε σχέση με το 2023, το νερό έχει υποχωρήσει στο 1/3. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην γίνονται σπατάλες, και από την πλευρά μας κάνουμε συντήρηση σε όσα σημεία του δικτύου είναι παλιά». Δήμος και Περιφέρεια εξετάζουν, από κοινού, τις μελλοντικές τους κινήσεις τους, αφού το θέμα είναι σίγουρο πως θα απασχολήσει και τα επόμενα χρόνια».