Αγίου Πνεύματος: Κλειστά τα εμπορικά στην Πάτρα, τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Πώς θα λειτουργεί σήμερα Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος η αγορά

Αγίου Πνεύματος

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος σήμερα και μπορεί δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες να είναι κλειστές, όμως η ημέρα δεν αποτελεί αργία για όλα τα τα καταστήματα, πλην εξαιρέσεων.

Αν και η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η εορτή του Αγίου Πνεύματος έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης ή από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή. Έτσι, υπάρχουν καταστήματα, που του Αγίου Πνεύματος θα παραμείνουν κλειστά.

Σε πολλές περιοχές της χώρας τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά, εκτός από την Πάτρα, τη Μακεδονία και τη Θράκη όπου οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν ορίσει την ημέρα ως επίσημη αργία και για το λιανεμπόριο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας, με ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος 2024.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «ενημερώνουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά. Η μη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων. Επειδή η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται κατά παράδοση κάθε χρόνο, παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από το σύνολο της τοπικής αγοράς».

Τα σούπερ μάρκετ 

Κανονικά λειτουργούν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος τα περισσότερα σούπερ μάρκετ ανά τη χώρα. Το ωράριό τους είναι 08:00 με 21:00.

  • ΑΒ Βασιλόπουλος: 08:00 – 21:00.
  • Σκλαβενίτης: 08:00 – 21:00.
  • Κρητικός: 08:00 – 21:00.
  • My Market: 08:00 – 21:00.
  • Γαλαξίας: 08:00 – 21:00.
  • Lidl: 07:45 – 21:00

Ωστόσο η αλυσίδα Μασούτης θα κρατήσει κλειστά τα υποκαταστήματά της σε: Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρες, Χαλκιδική, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Άρτα, Χαλκίδα.