Αιγιάλεια: «Επέμβαση» του δημοτικού συμβουλίου για το νοσοκομείο Αιγίου – Σήμερα το απόγευμα

Ο Δημήτρης Μπούνιας -μιλώντας στην «ΠτΔ»- αποσαφηνίζει πως στο ΔΣ, σκοπός είναι η ουσία των ζητημάτων και όχι τα συνθήματα και ν’ αποτυπωθεί η αναγκαιότητα ο κόσμος να κρατήσει το Νοσοκομείο στον Υγειονομικό Χάρτη ως Δευτεροβάθμιο.

Αιγιάλεια: «Επέμβαση» του δημοτικού συμβουλίου για το νοσοκομείο Αιγίου - Σήμερα το απόγευμα

Ο φόβος για συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Αιγίου, λόγω της υποστελέχωσης από τη μία και της επιβάρυνσης του ΕΣΥ από την μαινόμενη πανδημία από την άλλη, οδηγούν σήμερα (6.30 μμ) σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο «Πολύκεντρο» Αιγίου, με καλεσμένους τους βουλευτές, την Περιφέρεια και τοπικούς φορείς.

Ολοι οι παριστάμενοι και κυρίως κοινοβουλευτικοί, δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις, σκοπός είναι να γίνουν κοινωνοί της μόνης αλήθειας, από τους ιατρούς του νοσοκομείου και όχι «αυτή που σκοπίμως πολιτικά εμφανίζει η διοίκηση του ΓΝΑ και της 6ηΥΠΕ, θέλοντας να κρύψουν ζητήματα κάτω από το χαλί, παρατείνοντας τους κινδύνους και την αβεβαιότητα, αλλά και κωλυσιεργώντας ως προς την επίλυση σοβαρών προβλημάτων» όπως λένε οι συνδιοργανωτές της συνεδρίασης, ιατρικό προσωπικό και δημοτική αρχή.

Δε είναι διόλου τυχαίο πως ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει εξουσιοδοτήσει τον δημοτικό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης -χειρουργό και επιμελητή Β’- μέλος τις Τριμελούς των Ιατρών του Νοσοκομείου, Δημήτρη Μπούνια, να παρουσιάσει τα μελανά δεδομένα, να εισηγηθεί τις λύσεις για τα αδιέξοδα και να συντονίσει τον Δήμο, για το πώς μπορεί να τις διεκδικήσει.

Οι εφημερίες, οι συνταξιοδοτήσεις ιατρών που έρχονται, προκαλώντας νέες ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες και η επιβάρυνσή τους από τη λειτουργία Εμβολιαστικών Γραμμών, οδηγεί το Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας σε οριακή λειτουργία, αφού ήδη οι 5 βασικές κλινικές, υπολειτουργούν -εκ των πραγμάτων- σε φορτισμένο εργασιακό περιβάλλον και υπό τη μόνιμη σκιά επίφοβων καταστάσεων.

Ο Δημήτρης Μπούνιας -μιλώντας στην «ΠτΔ»- αποσαφηνίζει πως στο ΔΣ, σκοπός είναι η ουσία των ζητημάτων και όχι τα συνθήματα και ν’ αποτυπωθεί η αναγκαιότητα ο κόσμος να κρατήσει το νοσοκομείο στον Υγειονομικό Χάρτη ως Δευτεροβάθμιο.

Πολιτική πίεση θα ζητηθεί για διαδικασίες «φαστ τρακ» στην πλήρωση μονίμων θέσεων γιατρών, όπως γίνεται και με τους επικουρικούς.
Ο Δήμος, με βουλευτές, περιφερειακή αρχή και τοπικοί φορείς αναμένεται να κινηθεί παρεμβατικά προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας, με χρονοδιάγραμμα, αλλά προς το παρόν σκέψεις για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας δεν υπάρχουν

«Να παραδεχθούν, ο διοικητής Θανάσης Γεωργάκης και της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ότι υπάρχουν τα προβλήματα και όχι να λένε πως αυτά τα δημιουργούν οι γιατροί. Επίσης να νοιαστούν για να επισπευσθούν οι τοποθετήσεις μονίμων. Το νοσοκομείο δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κινείται με ρεζερβουάρ. Να σταματήσει να ‘ναι διασωληνωμένο, στελεχιακά. Θέλουν οι διοικούντες να λύσουν προβλήματα ή θέλουν σπασμωδικά, απλά να χαϊδεύουν αφτιά; Οι διοικούντες να σταματήσουν να τα βάζουν με όσους έχουν γίνει… λάστιχο» λέει ο κ. Μπούνιας.

ΤΟ ΚΚΕ

Ηδη χθες, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ γνωστοποίησε τη θέση της, προβάλλοντας μια τραγική πραγματικότητα και γύμνια του ΕΣΥ, επικίνδυνη πολιτική, αποδυνάμωση του νοσοκομείου Αιγίου και ενίσχυση ιδιωτικών, με τη διεκδίκηση άλλης φιλολαϊκής πολιτικής, κάλυψη κενών με προσλήψεις μονίμων, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ανάκληση αναστολών εργαζομένων κ.ά.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ