Αιγιάλεια: Γιατί «κόλλησε» το αποχετευτικό; Η «Π» βρήκε την απάντηση

Η «ΠτΔ» επιχείρησε να βρει τον πραγματικό λόγο της καθυστέρησης και τον βρήκε!

Αιγιάλεια: Γιατί «κόλλησε» το αποχετευτικό; Η «Π» βρήκε την απάντηση

Ο γενικός διευθυντής Επικοινωνίας της AKTOR Ομιλος Εταιρειών Γιώργος Τσαπρούνης μίλησε αποκλειστικά στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» και αποκάλυψε αναλυτικά ποιος είναι ο λόγος που έχει μπλοκάρει εδώ και λίγο καιρό το μεγάλο έργο της κατασκευής του νέου, σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου στην Αιγιάλεια, και κυρίως σε κομμάτια της Ανατολικής Αιγιάλειας.

Πριν από λίγες μέρες, φορείς και σύλλογοι της Ανατ. Αιγιάλειας έστειλαν επιστολή στα υπουργεία Ανάπτυξης, Υποδομών και Οικονομικών, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη και τον δήμαρχο Π. Ανδριόπουλο, διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας την παρέμβασή τους για τη χαρακτηριστική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου στην περιοχή τους.

Η «ΠτΔ» επιχείρησε να βρει τον πραγματικό λόγο της καθυστέρησης και τον βρήκε!

Το έργο της κατασκευής νέου αποχετευτικού δικτύου στην Αιγιάλεια το ανέλαβε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ από το 2021. Η κατασκευαστική εταιρεία-κολοσσός Ακτωρ έγινε μέλος (απορροφήθηκε) του Ομίλου Intrakat το 2023 και είναι η μεγαλύτερη θυγατρική του. Από το 2024, η επίσημη ονομασία του Ομίλου είναι AKTOR Ομιλος Εταιρειών, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Αλέξανδρο Εξάρχου.

Οι επισημάνσεις και αποκαλύψεις που έκανε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας» ο Γιώργος Τσαπρούνης γενικός διευθυντής Επικοινωνίας της AKTOR Ομιλος Εταιρειών:

Ο Κ. Τσαπρούνης αποκαλύπτει στην «Π» το λόγο για τον οποίο έχει μπλοκάρει η ολοκλήρωση του έργου του νέου αποχετευτικού δικτύου και έμμεσα καθησυχάζει τους πολίτες της Ανατ. Αιγιάλειας

«Το συγκεκριμένο έργο είχε από την αρχή προβλήματα ροής χρηματοδότησης, μέσω των προγραμμάτων από τα οποία εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση. Επομένως, το έργο σταμάταγε συχνά, γιατί δεν υπήρχε εκπλήρωση σημαντικών οικονομικών υποχρεώσεων από την πλευρά της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας.

Οταν, δηλαδή, προέκυπτε τέτοιο θέμα, σταματούσαν οι εργασίες. Θα σας πω πού ακριβώς βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.
Εμείς ως Ακτωρ και Ιντρακάτ από τα 90 χιλιόμετρα που είναι συνολικά το έργο, έχουμε ολοκληρώσει τα 70.

Από τα υπόλοιπα 20, για τα 12 χιλιόμετρα περιμένουμε, πριν ξεκινήσουμε πάλι εργασίες, εγκρίσεις από την Κτηματική Υπηρεσία και την Ολυμπία Οδό, τις οποίες εγκρίσεις πρέπει να τις πάρει η ΔΕΥΑ. Βοηθάμε κι εμείς στα διαδικαστικά για να επισπευστούν οι εγκρίσεις, αλλά είναι κάτι υπεράνω ημών.

Οι εγκρίσεις από την Κτηματική και την Ολυμπία αφορούν σημεία απ’ όπου θα περάσει το δίκτυο και είναι απαραίτητη η έγκριση των δύο φορέων.
Πάντως, είμαστε στην τελική ευθεία του έργου, είμαστε προς το τέλος. Φανταστείτε ότι το τελευταίο τιμολόγιο πληρώθηκε, με μεγάλη καθυστέρηση, 15 Μαΐου από τη ΔΕΥΑΑ για να επαναρχίσει το έργο. Είναι ένα έργο που έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε επίπεδο πλευρά χρηματοδοτήσεων.

Εχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε, αλλά καταλαβαίνετε ότι το να εκτελούμε ένα έργο χωρίς να πληρωνόμαστε, είναι δύσκολο.
Σας επαναλαμβάνω, πάντως, νομίζω πως είμαστε στην τελική ευθεία».