Αίγιο: Αποκτά πρότυπη Γεωργική Σχολή!

Ψηφιακή και Ευφυής Γεωργία, θα είναι, με «μια φράση», ο τίτλος της νέας Σχολής, η οποία θα είναι πρότυπη σε όλη την Ελλάδα Σχολή, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργικής πραγματικότητας.

Αίγιο Η γεωργία της νέας εποχής θα έχει καθαρά ψηφιακό αποτύπωμα, και αυτό θα προσφέρει η υπό ίδρυση Γεωργική Σχολή στο Αίγιο

Η υπό ίδρυση Γεωργική Σχολή στο Αίγιο είναι από τα πρώτα, και πιο σημαντικά, θέματα που θα απασχολήσουν το αποψινό δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας.

Όπως αποκαλύπτει, μάλιστα, σήμερα η «Π τ Δ», η δημοτική αρχή Αιγιάλειας, με τις κατάλληλες κινήσεις του καθ’ ύλη αντιδημάρχου, Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου, αλλά και με την αποδοχή της πρότασης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα καταφέρει, εκτός σοβαρού απροόπτου, να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στο Αίγιο μια πρότυπη Γεωργική Σχολή και όχι απ’ τις συνηθισμένες!

Το πλάνο που έχει καταστρώσει ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, σε άμεση συνεργασία με τον δήμαρχο Δημ. Καλογερόπουλο, και το οποίο όπως φαίνεται εγκρίνεται από το Υπουργείο, μιλάει για μια άκρως εξειδικευμένη Γεωργική Σχολή.

Ψηφιακή και Ευφυής Γεωργία, θα είναι, με «μια φράση», ο τίτλος της νέας Σχολής, η οποία θα είναι μια πρότυπη σε όλη την Ελλάδα Σχολή, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης γεωργικής πραγματικότητας.
«Θα γίνει μια σχολή με πανελλήνια απήχηση και όχι απλώς με τοπική ή περιφερειακή. Ακριβώς επειδή θα είναι πρότυπη σχολή στην Ελλάδα. Και αυτό το κάναμε μετά από επαφές με με το Υπουργείο.

Αν πηγαίναμε σε μονοθεματική σχολή, όπως ήθελαν και πρότειναν ορισμένοι, και ζητούσαμε Σχολή Οίνου και Αμπέλου, έχει και η Νεμέα τέτοια Σχολή και είναι και υποβαθμισμένη. Θα δεχόταν το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει σε μια τόσο κοντινή απόσταση δεύτερη ίδια Σχολή; Δεν νομίζω… Ενώ αυτό που ζητάμε και ήδη έχουμε έτοιμο το πλάνο, είναι κάτι πρωτοποριακό, σύγχρονο και αναγκαίο», εξήγησε στην «Π τ Δ» ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.
Και κατέληξε: «Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας, θα παρουσιάσω αναλυτικά το πλάνο της νέας Σχολής και κυρίως το τι έχουμε σκεφτεί για τις εγκαταστάσεις της. Θα το αποκαλύψω για πρώτη φορά…».

Η Σχολή θα είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου και του ΕΛΓΟ Δήμητρα. Το Υπουργείο αποφασίζει την ίδρυση της Σχολής και ο ΕΛΓΟ λειτουργεί τη Σχολή.

«Ο δικός μας στόχος είναι να λειτουργήσει η νέα Σχολή από τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Αίγιο. Εμείς, λοιπόν, όπως θα ενημερώσουμε το δημοτικό συμβούλιο αύριο (απόψε), θα καταθέσουμε τον πλήρη φάκελο στο Υπουργείο, ώστε να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες, αφού είναι σύμφωνος και η ΕΛΓΟ, και μέσα στο πρώτο 6ημο του 2023 να ρυθμιστούν όλα, ώστε από την επόμενη ακαδημαϊκή σεζόν να λειτουργήσει η Γεωργική Σχολή. Με ποια κριτήρια θα εγγράφονται οι σπουδαστές στη νέα Σχολή, θα το αποφασίσει το Υπουργείο», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στις 8 Δεκεμβρίου στο ΣτΕ

Παράταση για λίγες μέρες πήρε η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης που έχει καταθέσει ο Δήμος Αιγιάλειας και φορείς της περιοχής για ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος το οποίο αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών και της υπουργού Παιδείας για μεταφορά της Σχολής Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο στην Πάτρα.

Μετά από αίτημα του εισηγητή του αρμόδιου Τμήματος του ΣτΕ, η αίτηση θα συζητηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.
Στη δημοτική αρχή αποφεύγουν τα προγνωστικά για την έκβαση της υπόθεσης και το μόνο που λένε είναι ότι τους ικανοποιεί η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την περασμένη Τετάρτη σε σχετική ερώτηση από ΜΜΕ του Αιγίου, ότι «η κυβέρνηση θα σεβαστεί, όπως κάνει πάντα, την όποια δικαστική απόφαση εκδοθεί, χωρίς αστερίσκους».

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas Zanakis
Kostas Zanakis
1 μήνα πριν

Ναι! Δώσε παράσημα στους άχρηστους. Τόσο καιρό τους προτείνουν γεωργική σχολή, σύγχρονης μορφής βέβαια, τι άλλο, κι αυτοί εξακολουθούν να τρέχουν στα δικαστήρια. Κανένας τους δεν ήταν παρών στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού, να του θέσει αιτήματα. Οι ίδιοι το δηλώνουν και πρέπει να χαίρονται που πρώτη φορά δήμαρχος δεν υποδέχτηκε πρωθυπουργό της Χώρας στην πόλη του. Άσε που ο δημαρχεύων πήγε επί τούτου στον Βόλο (το βήτα με κάπα, που έλεγε και ο αείμνηστος Χάρυ Κλυν). Μία τέτοια σχολή θα πρέπει να εκπαιδεύει πρώτα τους αγρότες της περιοχής. Δηλαδή, κατοίκους της περιοχής. Που δεν θα υπόκεινται απαραίτητα στην εκμετάλλευση όσων επωφελούνταν από μετακινούμενους από αλλού φοιτητές. Δηλαδή, πάει ο στόχος για τους δημαρχεύοντες…