Αντιδράσεις για τα μέτρα, μιλούν Τσαγκρώνης, Δανιήλ, Κανελλόπουλος, Φιλόππουλος, Μπαλάσης

Για τα τεστ στα μικρά παιδιά και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Αντιδράσεις για τα μέτρα, μιλούν Τσαγκρώνης, Δανιήλ, Κανελλόπουλος, Φιλόππουλος, Μπαλάσης

Ενστάσεις και πολλές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που ισχύουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για την καταπολέμηση της πανδημίας, σύμφωνα με τα οποία θα πρέπει να κάνουν self test παιδιά ακόμη και κάτω των 11 ετών. Μίλησαν στην εφημερίδα Πελοπόννησος οι Τάκης Τσαγκρώνης,  Αγγελος Δανιήλ, Θόδωρος Κανελλόπουλος, Νίκςο Μπαλάσης και Νίκος Φιλόππουλος. Ολοι τόνισαν ότι η υγεία προηγείται, αλλά ζήτησαν να μέτρο στα μέτρα…

ΔΑΝΙΗΛ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ
ΑΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΤΑ ΝΕΡΑ»

«Δεν υπάρχει λογική πουθενά. Προχωράμε σε αχαρτογράφητα νερά. Κάθε μέρα περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Δεν είμαστε για κάτι σίγουροι. Οταν έχει περάσει ενάμισης χρόνος και δεν ξέρουμε τι θα γίνει τότε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι όλα αυτά και τα συγκεκριμένα μέτρα θα απομακρύνουν τον κόσμο από το ποδόσφαιρο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα» δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Αγγελος Δανιήλ και συμπλήρωσε: «Βέβαια όταν μπαίνει το θέμα της υγείας, πρέπει να μιλούν οι ειδικοί. Σαφώς και πρέπει να σεβόμαστε τα μέτρα, καθώς η πανδημία είναι πανδημία, αλλά ο αθλητισμός έτσι θα τελειώσει. Πρέπει να βρεθεί λύση και άμεσα».

ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ: «Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΚΑ-Η, Τάκης Τσακρώνης, τόνισε: « Καταρχήνν, από τη μία είναι το θέμα της υγείας, που όλοι επιβάλλεται να σεβόμαστε δεν μπαίνει στη διαδικασίας συζήτησης. Από την άλλη είναι το οικονομικό με το βάρος να πέφτει στους γονείς και στα σωματεία. Είναι σύνθετο. Ομως θα μπορούσε η πολιτεία να αναλάβει το κόστος για τα test, ειδικά όταν μιλάμε για τα μικρά παιδιά. Θα ήταν μία καλή λύση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση συνολικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα στραγγαλιστεί και δεν αναφέρομαι μόνο στο μπάσκετ. Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι γενικότερο».

ΜΠΑΛΑΣΗΣ: «ΜΕΡΙΜΝΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, Νίκος Μπαλάσης, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Τα νέα μέτρα θα φέρουν πολλά προβλήματα. Θα μειωθεί πολύ ο αριθμός των παιδιών που έρχονται στον αθλητισμό. Η πρόταση μας είναι τουλάχιστον για τα παιδιά που είναι κάτω των 12 ετών να υπάρξει μέριμνα. Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, σαφώς και μας ενδιαφέρει πρώτα η υγεία όλων, αλλά πρέπει να εκλείψουν οι υπερβολές, να υπάρχει ένα μέτρο».

ΦΙΛΟΠΠΟΥΛΟΣ: «ΠΟΣΟ
ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ;»

Ο αναπληρωτής ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Νίκος Φιλόππουλος, έθεσε το εξής ερώτημα: «Με όλες αυτές τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί πόσο να αντέξουμε; Ειδικά στις ακαδημίες θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να επανεξεταστεί με προσοχή αυτό το θέμα. Λέμε ναι στα μέτρα και στον εμβολιασμό, η υγεία σαφώς προηγείται, αλλά να εξεταστούν εκ νέου όλα τα δεδομένα. Δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός».

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ«ΟΤΙ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

«Τα μέτρα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τα μικρά παιδιά στην εγκατάλειψη του αθλητισμού και σε οικονομικό στραγγαλισμό τα σωματεία» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ, Θόδωρος Κανελλόπουλος και συμπλήρωσε:« Η πρόταση μας, που θα διαβιβαστεί στην ΕΟΠΕ και από εκεί στην ΓΓΑ, είναι να ισχύσει για τις ακαδημίες και τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ότι στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να λειτουργήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην εποχή της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ