Από τέλος Φεβρουαρίου ο Τσίπρας στην Πάτρα – Κυρίαρχος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ

Η «Π» ρώτησε τοπικά στελέχη, αν έχουν διαπιστωθεί στην Αχαΐα «τάσεις» αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου ή προτίμησης σε κάποιο άλλο πρόσωπο που ενδεχομένως θα ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Απόλυτη στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα».

Από τέλος Φεβρουαρίου ο Τσίπρας στην Πάτρα - Κυρίαρχος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο αέρα φέρνουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου από τη βάση αλλά και αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος. Μιλώντας με κομματικές πηγές τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, όλοι συμφωνούν πως πρόκειται για αλλαγές που βάζουν το κόμμα σε νέα εποχή, ενώ εκτιμάται ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις εκσυγχρονισμού προς τη νέα διακυβέρνηση.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Καθίσταται σαφές ότι οι αλλαγές που προτάθηκαν τυγχάνουν της γενικής εκτίμησης των στελεχών του κόμματων καθώς όπως υποστήριξαν κομματικές πηγές «αλλάζει η φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον πάμε σε πιο ανοικτό, δημοκρατικό κόμμα. Πέρα από τις αλλαγές στην εκλογή προέδρου, περνάμε σε εποχή ψηφιοποίησης της κομματικής λειτουργίας».

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι βασικό «ατού» των αλλαγών για την επιλογή προέδρου είναι ότι θα εκλέγεται από τα μέλη του κόμματος και όχι από φίλους ή υποστηρικτές όπως συνέβη στην περίπτωση του ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον, θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ πως θα «δώσει» πόντους στο κόμμα η ποσόστωση φύλου και το όριο θητειών.

Η «Π» ρώτησε τοπικά στελέχη, αν έχουν διαπιστωθεί στην Αχαΐα «τάσεις» αμφισβήτησης στο πρόσωπο του προέδρου ή προτίμησης σε κάποιο άλλο πρόσωπο που ενδεχομένως θα ήθελε να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Απόλυτη στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα».

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Πέραν των αλλαγών, στην επικαιρότητα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι διαδικασίες στον δρόμο για το Συνέδριο, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για το τέλος Φεβρουαρίου αλλά λόγω πανδημίας «όλα πηγαίνουν ένα μήνα πίσω».

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν πως το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει τέλη Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου, ανάλογα και τις επιδημιολογικές συνθήκες. Επομένως, χωρίς ακόμα να έχει γίνει ακριβής προγραμματισμός, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στην Πάτρα από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ο πρώην πρωθυπουργός περιοδεύει σε όλες της περιφέρειες της χώρας, αλλά η πανδημία ανέκοψε την πορεία του στα Ιωάννινα όπου ήταν ο τελευταίος του σταθμός στις αρχές Δεκεμβρίου όταν και αυξήθηκαν δραματικά τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόηχος συνάντησης Μπάιντεν-Μητσοτάκη: Παίρνει τα σκήπτρα η Ελλάδα ή απλώς πλησιάζει την Τουρκία; - Τρεις αναλυτές σχολιάζουν στην «Π»
Αίγιο: Η ανακαίνιση της Τρυπητής και η προσθήκη έκθεσης στο Μουσείο - Τα έργα που εντυπωσίασαν στο εξωτερικό ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Πριν προλάβει να ταφεί, βιαζόταν να μάθει αν υπάρχει διαθήκη!
Δένδιας από Αλβανία: Οι αναθεωρητικές δυνάμεις να μην αποσταθεροποιήσουν την ευρύτερη περιοχή μας