Απογευματινή λιγούρα; Αυτά είναι τα σνακ που τρώνε οι διαιτολόγοι

Όλοι μας πέφτουμε στην παγίδα της απογευματινής λιγούρας… ακόμα και οι διαιτολόγοι!

σνακ

Νωρίς το απόγευμα ή αργά το βράδυ λίγο πριν πέσουμε για ύπνο είναι ακριβώς η ώρα που συνήθως οι λιγούρες μας χτυπάνε την πόρτα και ψάχνουμε απεγνωσμένα τα ντουλάπια της κουζίνας σου για ένα μικρό σνακ ώστε να ξεγελάσουμε για λίγο την πείνα.

Είναι εκείνη η ώρα που εύκολα μπορούμε να πέσουμε στην παγίδα και να φάμε εκείνη τη σοκολάτα ή να ανοίξουμε μια σακούλα με πατατάκια. Κάτι που οι διαιτολόγοι δεν συνιστούν.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι τρώνε οι διαιτολόγοι όταν έχουν λιγούρες;

σνακ

Pexels: Marta Branco

Τα σνακ που τρώνε οι διαιτολόγοι όταν έχουν λιγούρες:

Η DailyMail ζήτησε από τέσσερις κορυφαίους ειδικούς να μοιραστούν με ακρίβεια ποιες είναι οι λιχουδιές που τρώνε όταν έχουν λιγούρες. Ίσως λοιπόν ήρθε η ώρα να αφήσετε κάτω τα αρτοσκευάσματα και να πιάσετε τα καρότα και τα χούμους.

Η Priya Tew, διαιτολόγος και συγγραφέας από το Hampshire, λέει ότι οι ξηροί καρποί είναι το σνακ της. Συνιστά να τρώτε μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια, καθώς και ωμά λαχανικά με χούμους. «Το να έχεις την ισορροπία φρούτων ή λαχανικών μαζί με μια πρωτεΐνη μπορεί να βοηθήσει στην πληρότητα και επίσης στην ισορροπία των σακχάρων στο αίμα», λέει.

Η σύμβουλος διαιτολόγος Kirsten Jackson, η οποία ζει στο Ντουμπάι, λέει ότι αντιμετωπίζει τις λιγούρες της, επίσης, με ξηρούς καρπούς. Επιπλέον, τα αποξηραμένα φρούτα. Μπαστούνια καρότου ή πιπεριάς με σάλτσα ή χούμους θα δόσει επίσης ένα αίσθημα κορεσμού, ισχυρίζεται η κα Τζάκσον, η οποία διευθύνει την Κλινική Τροφίμων.

σνακ

Όμως, ένα από τα αγαπημένα της σνακ, όπως παραδέχεται, είναι το φυστικοβούτυρο πάνω από ένα κέικ βρώμης. Λέει ότι αυτό είναι το τέλειο υγιεινό σνακ.

Κάτι εντελώς διαφορετικό προτείνει ο διαιτολόγος Dr Frankie Phillips. Ο λόγος για τα πικάντικα ρεβίθια που είναι το αγαπημένο του σνακ. Για να το φτιάξετε, συνιστά να χρησιμοποιήσετε 200 – 300 γρ. ρεβίθια, στη συνέχεια να τα στεγνώσετε σε μια πετσέτα ή σε ρολό κουζίνας πριν τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με καπάκι και τα περιχύσετε με ελαιόλαδο, κύμινο και άφθονο μαύρο πιπέρι. Στη συνέχεια, ανακινήστε για να αναμειχθούν το λάδι και τα μπαχαρικά και καλύψτε με καπάκι την κατσαρόλα με τα ρεβίθια. Μεταφέρετε για 15 λεπτά ώστε να γίνουν τραγανά.

«Τα ρεβίθια είναι ένας υπέροχος τρόπος για να συμπληρώσετε την πρόσληψη φυτικών ινών», λέει ο Δρ Φίλιπς. «Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν με τα αισθήματα κορεσμού, να επιβραδύνουν την απορρόφηση της ζάχαρης και να ρυθμίζουν τα ωφέλιμα βακτήρια του εντέρου», συμπληρώνει ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η Victoria Taylor, διαιτολόγος στο British Heart Foundation, προσθέτει ότι τα πιο απλά σνακ είναι κομμάτια φρέσκων φρούτων ή μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς και σπόρους. Αλλά αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, συνιστά να δοκιμάσετε να συνδυάσετε μπαστούνια λαχανικών με ένα ντιπ με γιαούρτι ή όσπρια, όπως τζατζίκι ή χουμούς.

«Η πρωτεΐνη στα ντιπ βοηθά να γίνει μια πιο χορταστική επιλογή και είναι εύκολο να γίνουν στο σπίτι», λέει η κ. Taylor.

 

Πηγή: bovary