Αρης: Το προχωράει η Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση πλαστογραφίας

image 620154

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται πλέον στην υπόθεση που έφερε στο φως της δημοσιότητας το sport-fm.gr στις 5 Μαρτίου και ενέπλεκε την ΠΑΕ Άρης σε πλαστογράφηση της σφραγίδας της ΕΠΟ και της υπογραφής του Εκτελεστικού Γραμματέα της ομοσπονδίας, Αλέξη Δέδε, καθώς και σε κατασκευή εικονικού συμβολαίου ενός Σκοπιανού ποδοσφαιριστή με το όνομα Borce Laskov.

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, λοιπόν, το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ (που από τον Φλεβάρη του 2020 έχει στα χέρια της καταγγελία από την ίδια την ομοσπονδία) αποφάσισε να εκκινήσει διαδικασίες και απέστειλε ήδη τις πρώτες κλήσεις για μαρτυρικές καταθέσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες που σχετίζονται με την υπόθεση και άλλους.

 

Αφού ολοκληρώσει την διαδικασία το ερευνητικό τμήμα, ο εισηγητής που έχει αναλάβει την υπόθεση θα υποβάλει πρόταση στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής για το ποια πρέπει να είναι η τύχη της. Αν προκύπτουν στοιχεία ενοχής του Άρη, θα προτείνει ποινές και θα ακολουθήσει ακροαματική διαδικασία.

 

Αυτό που κυρίως πρέπει να επισημανθεί, βέβαια, είναι πως η ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας δημιουργεί ενδεχομένως και νέα δεδομένα που αφορούν το πρωτάθλημα.

 

Αν η υπόθεση τρέξει και τα στοιχεία οδηγήσουν σε ενοχή του Άρη, τότε οι επαπειλούμενες ποινές είναι βαρύτατες και φυσικά άμεσα εκτελεστέες.

 

Όπως είχαμε γράψει και όταν αποκαλύψαμε το θέμα, το άρθρο 17 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «Πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφου», αναφέρει ρητά: Αν έχει ευθύνη η ΠΑΕ, τότε απειλείται με αφαίρεση 6 βαθμών τουλάχιστον, ως και με υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία, ενώ ο αξιωματούχος που ευθύνεται, τιμωρείται με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για ένα (1) έτος τουλάχιστον…

 

Συνεπώς η εξέλιξη της υπόθεσης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

 

 

Το ιστορικό της υπόθεσης

Θυμίζουμε πως η ιστορία ξεκίνησε όταν στις αρχές του 2020, η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής απέστειλε ερώτημα προς την ΕΠΟ και προς το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενός Σκοπιανού ποδοσφαιριστή με το όνομα Borce Laskov, γεννηθέντα το 1999.

 

Η εν λόγω υπηρεσία, είχε στα χέρια της ένα έγγραφο με σφραγίδα της ΕΠΟ και υπογραφή του Αλέξη Δέδε, με το οποίο η ομοσπονδία υποτίθεται δήλωνε (από το 2018) προς τον Άρη ότι παρέχει την έγκριση στον αθλητή για να εργαστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στους «κίτρινους»!

 

Είχε επίσης στα χέρια της και ένα συμβόλαιο του Άρη με τον ποδοσφαιριστή (επίσης από το 2018) με τις υπογραφές του ίδιου του αθλητή και του Θόδωρου Καρυπίδη.

 

Ο γενικός διευθυντής Μεταναστευτικής Πολιτικής ρωτούσε με αυτό το έγγραφο την ΕΠΟ, τις απόψεις της για το θέμα, ώστε να ενημερωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

 

Στο εν λόγω έγγραφο, αναφέρεται πως «στον πολίτη Βόρειας Μακεδονίας έχει χορηγηθεί άδεια διαμονής, ισχύος από 13/9/2018 έως 3/8/2019» και ερωτά την ΕΠΟ: «Παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας και τις απόψεις σας, ως προς τις ανωτέρω περιπτώσεις πολιτών τρίτων χωρών, ώστε να ενημερώσουμε σχετικά την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης…».

 

Και έπεσαν διάνα: Η ΕΠΟ απάντησε πως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν υφίσταται! Ότι δεν υπάρχει κανένα κατατεθειμένο συμβόλαιο στο όνομα του εν λόγω ποδοσφαιριστή και πολύ περισσότερο, ουδέποτε έδωσε έγκριση για «άδεια διαμονής ειδικού σκοπού» στον παίκτη με σχετική επιστολή προς τον Άρη!

 

Μάλιστα, στην ενημέρωση που έκανε η αρμόδια υπηρεσία της ΕΠΟ προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά:

 

«Το εν λόγω έγγραφο είναι ΠΛΑΣΤΟ»!

 

Για του λόγου το αληθές, το sport-fm.gr είχε δημοσιεύσει από τις 5 Μαρτίου ολόκληρη την υπηρεσιακή ενημέρωση προς τον πρόεδρο της ομοσπονδίας.

 

Την υπόθεση ακολούθως ανέλαβε η Εισαγγελία και η ΕΠΟ ενημερώθηκε αναλυτικά, στέλνοντάς την άμεσα για έρευνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

 

Ειδικότερα, η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών φέρεται να αφορά την πλαστότητα του εγγράφου της ΕΠΟ προς τον Άρη (πλαστογράφηση σφραγίδας και υπογραφής), καθώς και την κατασκευή ενός εικονικού συμβολαίου που δεν κατατέθηκε ποτέ στην ΕΠΟ ή την Super League.

 

O Borce Laskov εμφανίζεται σήμερα στο ρόστερ του Απόλλωνα Πόντου! Αγωνίστηκε, μάλιστα, πέρυσι, σε 3 παιχνίδια!

 

To 2019, εξάλλου, βρισκόταν στο ρόστερ της Κ-19 του Άρη, έχοντας αγωνιστεί σε 15 ματς!

 

Ένα μεγάλο ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί έγιναν όλα αυτά και ποιο το όφελος, αν τελικά προκύψει και από τη δικαιοσύνη ότι πράγματι έγιναν. Η έρευνα θα δείξει…

 

Στον Άρη αρνούνται πάντως κάθε ανάμειξη με πλαστογραφημένα έγγραφα.

 

Πηγή: sport-fm.gr

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ