Μπήκαμε στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας

Μπήκαμε στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας

Η «επιχείρηση Ελευθερία» αποκτά μια επιπλέον μονάδα στην μάχη κατά του κορονοϊού στην Πάτρα. Από το πρωί της 15ης Απριλίου το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που βρίσκεται στο νότιο λιμάνι θα ξεκινήσει να δέχεται τους πολίτες που έχουν ραντεβού για εμβολιασμό. Η «ΠτΚ» μπήκε στο εμβολιαστικό κέντρο και είδε τις προετοιμασίες του χώρου.

ΣΗΜΑΝΣΗ

Το κτίριο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών ντύνεται στα χρώματα της «Ελευθερίας» και θα είναι ευδιάκριτο σε όσους φτάνουν στη λιμενική ζώνη. Κυριαρχούν στη μεγάλη πινακίδα που τοποθετήθηκε εξωτερικά, τα λογότυπα της Πολιτικής Προστασίας, των Ενόπλων Δυνάμεων (που θα στελεχώσουν το εμβολιαστικό κέντρο με ανθρώπινο δυναμικό), της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού και της Επιχείρησης «Ελευθερία». Ένα από τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου χώρου διαπιστώσαμε πως είναι το άνετο πάρκινγκ. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας είδαμε τα συνεργεία του ΟΛΠΑ να συνεργάζονται με τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα (πόρτες, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, wc κ.ά.) στην ώρα τους.

“ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΖΩΗΣ”

Μπήκαμε από την κεντρική συρόμενη θύρα και κατευθυνθήκαμε στη μεγάλη αίθουσα που βρίσκεται στην καρδιά του κτιρίου. Εκεί διαμορφώνεται η γραμματεία του εμβολιαστικού κέντρου. «Ραντεβού εμβολιασμού – Ραντεβού ζωής» είναι το σύνθημα που διαβάζουμε. Ακριβώς δίπλα διαμορφώνεται μια θέση για τον γιατρό του κέντρου. Ο πολίτης θα δίνει τον κωδικό-αριθμό ραντεβού ή τον γραμμωτό κώδικα δύο διαστάσεων (QR Code) και το ταυτοποιητικό στοιχείο (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ.), στο προσωπικό του κέντρου. Το προσωπικό, αξιοποιώντας την εφαρμογή ραντεβού θα σαρώνει το QR Code ή θα αναζητά με βάση τον κωδικό-αριθμό το ραντεβού και θα το επιβεβαιώνει.

ΟΘΟΝΕΣ

Στη συνέχεια, ο πολίτης θα δίνει απαντήσεις στο απαιτούμενο ερωτηματολόγιο πριν από τον εμβολιασμό, το οποίο θα περιλαμβάνει τόσο γενικές ερωτήσεις, όσο και συγκεκριμένες ανάλογα με το εμβόλιο που πρόκειται να χορηγηθεί. Βάσει των απαντήσεων στις ερωτήσεις, και αφού ο γιατρός αξιολογήσει την κλινική εικόνα, παίρνει την απόφαση αν θα προχωρήσει στον εμβολιασμό και θα διενεργήσει συνταγογράφηση. Μεγάλες οθόνες θα ενημερώνουν για την σειρά εμβολιασμού.

ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΨΕΛΕΣ

Ακολούθως, ο πολίτης θα προχωράει σε έναν από τους 16 διαμορφωμένους χώρους του κέντρου (δύο τομείς με οκτώ κυψέλες εμβολιασμού ο καθένας) για τον εμβολιασμό του. Πρόκειται για ισάριθμους χώρους στους οποίους τοποθετούνται τα απαραίτητα (καρέκλες, καλόγερος για να κρεμούν οι εμβολιαζόμενοι τα ρούχα τους) και εξασφαλίζεται ότι οι πολίτες δεν θα είναι σε κοινή θέα.

Σε κάθε τομέα διαμορφώνεται και ένας χώρος αναμονής όπου θα παραμένουν για 15 λεπτά οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες. Στη συνέχεια θα αποχωρούν. Το εμβολιαστικό κέντρο θα καταχωρεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή τα στοιχεία της συσκευασίας των εμβολίων, που χρησιμοποιήθηκε για τον εμβολιασμό του πολίτη.

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν 10 εμβολιαστικές γραμμές και θα υπάρξει δυνατότητα να αναπτυχθούν μέχρι 16 γραμμές (θα αναπτύσσεται σταδιακά, ανάλογα και με τον ρυθμό εφοδιασμού με τα εμβόλια). Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο εμβολιαστικό κέντρο στον χώρο του νέου λιμανιού θα διενεργούνται -μετά την πλήρη ανάπτυξή του- 900 εμβόλια την ημέρα, δηλαδή πάνω από 23 χιλιάδες εμβόλια τον μήνα.

ΒΜ

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω Whatsapp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ