Χάνει εδάφη η Ουκρανία στο Χάρκοβο: Αποσύρει τις δυνάμεις της από τα χωριά της περιοχής

Η Ρωσία αυξάνει τα εδαφικά κέρδη της στο Χάρκοβο, μετά την πρόσφατη εισβολή των δυνάμεών της στην ουκρανική αυτή περιφέρεια.

Ουκρανία

Αρνητική τροπή παίρνουν για την Ουκρανία οι μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο. Το Κίεβο υποχρεώθηκε να αποσύρει στρατεύματα από χωριά της περιοχής, ενώ ο Ζελένσκι ακύρωσε την επίσκεψη του στην Ισπανία.

Η Ρωσία αυξάνει τα εδαφικά κέρδη της στο Χάρκοβο, μετά την πρόσφατη εισβολή των δυνάμεών της στην ουκρανική αυτή περιφέρεια. Ο ρωσικός στρατός, λοιπόν, έχει προελάσει στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας, καταλαμβάνοντας ουκρανικά χωριά κοντά στα σύνορα της. Στον χάρτη βλέπουμε με κόκκινο χρώμα σε τι βάθος έχουν διεισδύσει οι ρωσικές δυνάμεις.
Αλλά δεν είναι η μόνη επίθεση που έχουν εξαπολύσει. Επιδίδονται σε επιθέσεις με τακτικές σαμποτάζ ακόμα βορειότερς στο ύψος της γειτονικής επαρχίας του Σούμι και του Τσερνίχιβ.

Είναι προφανές ότι η Ρωσία ανοίγει νέα μέτωπα, όχι μόνο για να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών, για να εμποδίσει τους ουκρανούς να στoχοποιούν το Μπέλγκοροντ. Θέλει να σπάσει τη γραμμή άμυνας των ουκρανών στο μέτωπο του νότου, που θυμίζω ότι φτάνει τα 1000 χλμ μήκος, και οι Ουκρανοί κρατούν με νύχια και δόντια με δεδομένες τις σημαντικές ελλείψεις σε πυρομαχικά και στρατιώτες. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κλιμακώσει και τις επιθέσεις στο ύψος του Ντόνετσκ.

Οι δραματικές αυτές εξελίξεις έρχονται με φόντο την επίσκεψη Αμερικανού ΥΠΕΞ σε ένδειξη στήριξης του Κιέβου. Η αλήθεια είναι ότι η πολυπόθητη βοήθεια που ζητούσε τόσο καιρό ο Ζελένσκι έφτασε με σημαντική καθυστέρηση και τώρα είναι σαφές ότι η Ρωσία έχει το πλεονέκτημα. Είναι ενδεικτικό ότι ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε από το Κίεβο πως η Ουκρανία μπορεί να αποφασίζει η ίδια για τις επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας, αλλά η Ουάσιγκτον δεν της ενθαρρύνει ούτε τις στηρίζει. Αλλά πρόκειται για αλλαγή στάσης, μέχρι σήμερα η Ουάσιγκτον πίεζε το Κίεβο κατά αυτής της τακτικής.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προκαλούν μέσα από τις φυλακές οι Πατρινοί διακινητές ναρκωτικών σε μαθητές – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ «Π»

Πάτρα: Μέσα στο 2024 πάει η ανάπλαση «Λαδόπουλου»-Παρέρχεται η πρώτη προθεσμία της 24ης Μαΐου

Σταθερή η κατάσταση του Δημήτρη Σταρόβα – Τι λέει ο Γ. Ζουγανέλης

Ερμής Καραγιάννης: «Δεν έβγαινε από το δωμάτιό του», λέει φίλη του 23χρονου που αυτοκτόνησε

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop