Χρήματα από το Στοίχημα τον Ιανουάριο 2023, αλλά μέχρι τότε;

Το ποσό που χρησιμοποιείται ως βάση για τον υπολογισμό του ποσού της χρηματοδότησης, ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί της εκτιμώμενης αύξησης του ποσού από τη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών

Χρήματα από το Στοίχημα τον Ιανουάριο 2023, αλλά μέχρι τότε;

Τον Ιανουάριο του 2023 θα δουν χρήματα στο ταμείο τους από το Στοίχημα, ο Απόλλων, ο Προμηθέας, η Παναχαϊκή και οι υπόλοιποι επαγγελματικοί σύλλογοι όλων των αθλημάτων, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών.
Οπως προβλέπεται στις σχετικές αποφάσεις, το ποσό που χρησιμοποιείται ως βάση για τον υπολογισμό του ποσού της χρηματοδότησης, ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί της εκτιμώμενης αύξησης του ποσού από τη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών του άρθρου 79 του ν. 4764/2020 που εμφανίζεται στον Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων 1150489001 «Λοιποί φόροι επί κερδών από λαχεία και τυχερά παίγνια», για τα έτη 2021 και 2022 σε σχέση με το έτος 2020.
Βέβαια, η κυβέρνηση δεν θα μοιράσει μόνο χρήματα, αλλά θα προχωρήσει και σε φορολόγηση των πάντων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η φορολόγηση του εισοδήματος των αθλητών, των προπονητών και των διαιτητών με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων, εάν το ετήσιο εισόδημά τους ανέρχεται σε ποσό έως και 40.000 ευρώ, και με συντελεστή 22% και εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης, εάν το εισόδημα αυτό υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ. Το μέτρο εφαρμόζεται για εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2020 και εφεξής.
Επίσης, αποφάσισε την υπαγωγή στον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α., 13%, των εισιτηρίων αθλητικών αγώνων, για το διάστημα της πανδημίας του COVID-19, δηλαδή από 1.9.2020 έως και 30.6.2022.
Υπενθυμίζεται, ότι σχεδόν όλες οι Ομοσπονδίες και οι διοργανώτριες αρχές απειλούν ότι δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα εφόσον δεν καταβληθούν τα χρήματα από το Στοίχημα άμεσα, αλλά κάτι τέτοιο το ξεκόβει η Πολιτεία.
Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις μετά τις επίσημες εξαγγελίες, καθώς το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ και άλλα αθλήματα βρίσκονται στα κάγκελα και διαμαρτύρονται έντονα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ