Δένδιας: Σταθερή στήριξη της Ελλάδας για περαιτέρω πρόοδο στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας
Με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συναντήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο Βελιγράδι.
«Είχαμε σήμερα μια εκτεταμένη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον οποίο ευχαριστώ για το γεύμα που παρέθεσε. Η συζήτηση αναφερόταν κυρίως στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας, μετά την τελευταία συμφωνία» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας σε δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Σερβίας.
Επίσης, του μετέφερε τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού, κ. Μητσοτάκη, και είχαν την ευκαιρία ενός εκτεταμένου διαλόγου για το πώς θα μπορούσαν τα συμπεράσματα αυτού του Διαλόγου να εφαρμοστούν. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος συνομιλητής, ιστορικός φίλος της Σερβίας, ένας συνομιλητής ο οποίος έχει έναν ρόλο να παίξει με μια πολύ περιορισμένη ατζέντα, αλλά πολύ σημαντική ατζέντα: τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Βαλκανική χερσόνησο.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Κληρονομιά χωρίς διαθήκη: ποιος παίρνει τι με τον νέο νόμο 5303/2026
Βραδιά Θεάτρου Σκιών με τον «Καραγκιόζη» στο Οινοκάστρο ΦΩΤΟ
Απατεώνες βάζουν στο στόχο παιδιά στο Roblox με δήθεν δωρεάν Robux και κλέβουν κωδικούς
Ψηφιακό Φροντιστήριο: Ξεκινά η δωρεάν εκπαιδευτική στήριξη από το Υπουργείο Παιδείας
Στο πόλο γυναικών τιμήθηκαν διεθνείς αθλήτριες ΦΩΤΟ
