Διατροφή: Χρήσιμες συμβουλές για να μην πάρετε βάρος την περίοδο της νηστείας

Τι να προσέξετε για να μην πάρετε βάρος την περίοδο της Σαρακοστής;

Διατροφή: Χρήσιμες συμβουλές για να μην πάρετε βάρος την περίοδο της νηστείας

Η νηστεία έχει διάφορες διατροφικές παγίδες και παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί, την περίοδο αυτή είναι πιο εύκολο να πάρουμε βάρους από ότι να χάσουμε, λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης υδατανθράκων και την έλλειψη πρωτεΐνης. Τι πρέπει να προσέξετε λοιπόν;

Προτιμήστε τα όσπρια και τα λαχανικά αντί για τα κυρίως γεύματά σας
Καλά τα ζυμαρικά και οι πατατοσαλάτες, μην ξεχνάτε όμως ότι είναι τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και η αυξημένη κατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Προτιμήστε όσπρια και λαχανικά που έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία και ευνοούν τη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους του σώματος.

Μικρά και συχνά γεύματα
Τρώτε κάθε δύο με τρεις ώρες ώστε να μην προλάβετε να πεινάσετε στο διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Έτσι ο μεταβολισμός σας θ α είναι ενεργός και δεν θα τρώτε ανεξέλεγκτα μεγαλύτερες ποσότητες.

Προσοχή στο λάδι
Αν και παραδοσιακά το λάδι στη νηστεία επιτρέπεται μόνο τα Σαββατοκύριακα, λίγοι το τηρούν. Προσοχή μην το παρακάνετε με το λάδι στα όσπρια και τα λαχανικά σας, ενώ για τις ελιές καλό είναι να γνωρίζετε ότι 10 πράσινες ελιές έχουν περίπου 45 θερμίδες.

Επιλέξτε τα κατάλληλα σνακ
Για παράδειγμα, αντί για το παστέλι με τη ζάχαρη, προτιμήστε το παστέλι με μέλι. Θερμιδικά μπορεί να είναι περίπου το ίδιου η διατροφική αξία όμως του μελιού είναι σαφώς μεγαλύτερη. Επίσης, αντί για κουλούρια και ψωμιά προτιμήστε φρούτα ή σνακ με λαχανικά.

Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης
Τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες προκαλούν τον κορεσμό και προλαμβάνουν το φούσκωμα και τη δυσκοιλιότητα.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ