ΔΙΕΚ – Θρησκευτικός τουρισμός: Ειδικοί ξεναγούν τους επισκέπτες

«Στόχος μας είναι οι σύγχρονες ανταγωνιστικές ειδικότητες που θα δώσουν στους καταρτιζόμενους θέση στο επαγγελματικό περιβάλλον του αύριο», τόνισε ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Κάτω Αχαϊας Παναγιώτης Αναγνώστου.

ΔΙΕΚ – Θρησκευτικός τουρισμός: Ειδικοί ξεναγούν τους επισκέπτες Η ιστορική μονή του Αγίου Νικολάου Σπάτων στα σύνορα Αχαϊας και Ηλείας αποτελεί βασικό προορισμό για θρησκευτικό τουρισμό στα μέρη μας

Οχι ένα, ούτε δύο, αλλά δεκάδες είναι τα σημεία στην Αχαΐα, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για κάνει κανείς θρησκευτικό τουρισμό.

Η λίστα είναι ατελείωτη (από το καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα μέχρι την Αγία Λαύρα, το Μέγα Σπήλαιο και την Παναγία Τρυπητή στην Αιγιαλεία) για να μην συμπεριλάβουμε σε αυτήν και τους θρησκευτικούς προορισμούς στην ευρύτερη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Υπό αυτήν την έννοια, λοιπόν, η εισήγηση-πρόταση του Δημοσίου ΙΕΚ της Κάτω Αχαϊας για τη λειτουργία τμήματος «Ειδικού Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων», κρίνεται κάτι παραπάνω από επίκαιρη και επιβεβλημένη. Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, πως ήδη αναπτύσσεται η σχετική συνεργασία και με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών προκειμένου να το υπό συγκρότηση τμήμα να προσελκύσει νέους και νέες από τα μέρη μας, οι οποίοι και πολύτιμες γνώσεις θα αποκτήσουν, αλλά και – το κυριότερο – πτυχίο και εξειδίκευση σε έναν ολοένα και αναπτυσσόμενο τομέα του Τουρισμού.

ΔΙΕΚ – Θρησκευτικός τουρισμός: Ειδικοί ξεναγούν τους επισκέπτες

Ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Κάτω Αχαϊας Παναγιώτης Αναγνώστου

Π. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: «ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ»

Ο πάντοτε δραστήριος διευθυντής του ΔΙΕΚ Κάτω Αχαϊας Παναγιώτης Αναγνώστου έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλεονεκτήματα του νέου τμήματος: «Ο διπλωματούχος της συγκεκριμένης ειδικότητας θα είναι σε θέση να ασχολείται με το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διενέργεια ταξιδιού, ατομικού ή ομαδικού, σε τόπους, χώρους και μνημεία, κτίσματα, μονές και ναούς που σχετίζονται με την ιστορία και την εξέλιξη της θρησκευτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, αλλά και με προσκυνηματικές περιηγήσεις στην Ελλάδα και σε χώρες που σχετίζονται με την ιστορία της και όλες τις δραστηριότητες που διενεργούνται με κίνητρο το προσκύνημα, τη συμμετοχή σε θρησκευτικές τελετές-εκδηλώσεις, την εκπλήρωση τάματος, την έκφραση, γενικά, της λατρευτικής πίστης και την ανάγκη εκπλήρωσης της εσωτερικής αναζήτησης του θείου. Οπως βλέπετε τα πλεονεκτήματα για έναν πιστοποιημένο σπουδαστή είναι πάρα πολλά».

ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Που θα μπορούν, όμως, να απασχοληθούν οι απόφοιτοι της ειδικότητας; Σε τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Θρησκευτικού Τουρισμού και των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, σε Οργανισμούς και Φορείς του Δημοσίου και της Εκκλησίας της Ελλάδας που σχετίζονται με τον Θρησκευτικό Τουρισμό, ακόμη και στην στελέχωση ξενοδοχειακών μονάδων που απευθύνονται σε προσκυνητές, σε δημόσια και ιδιωτικά ερευνητικά κέντρα ή και μέσω ίδρυσης σχετικής ιδιωτικής επιχείρησης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα - Υπόθεση Πισπιρίγκου: Πώς θα προσπαθήσει να ανατρέψει το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα
Αεροδρόμιο Αράξου: Εκτός απροόπτου περνά σε ιδιώτη
Αχαΐα: Νέες απάτες με λεία χιλιάδες ευρώ - Πως εξαπάτησαν τα θύματα
Πάτρα: Δράμα ηλικιωμένης σε κεντρική συνοικία ανακαλύφθηκε τυχαία – Πως θα βοηθηθεί