Δικαιώνοντας τον πολίτη για το ξεπουπούλιασμα

«ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ το κοινό»: Ηταν ο τίτλος -και, κατά κάποιον τρόπο, το θέμα- μιας θεατρικής παράστασης που παίχτηκε στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση. Μας τη θύμισαν οι θεαματικές παρεμβάσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ανιχνεύουν ψυχολογικά σύνδρομα, ηθικά ελλείμματα και διανοητικές διαταράξεις στους πολίτες που έδωσαν μεγάλη ποσοστιαία διαφορά στη ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη αντί να ευνοήσουν τις ακροβασίες που επιχειρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με το πείραμα της απλής αναλογικής, η οποία εισήχθη ως σύστημα δικαιότερης κατανομής της εξουσίας για να αποδειχθεί κακοστημένη παγίδα για όλους. Και για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟ ΤΕΧΝΙΚΗ άποψη δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε τον ελληνικό λαό με έναν συμβατότερο προς τις απόψεις και τις αναμονές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αφορίζουν τον κόσμο. Μιας μειοψηφίας στελεχών, θέλουμε να πιστεύουμε, αλλά θορυβωδών και προπετών στον υπερθετικό. Ισως η υπογεννητικότητα συμβάλλει, αλλά θέλει τον χρόνο της. Και ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται, γιατί μια ακόμα εκλογική αποτυχία, τύπου 21ης Μαΐου, θα αποδειχθεί διαλυτική, αν και μια αλλαγή προέδρου κακό δεν κάνει πάντα: Η ΝΔ τη δοκίμασε πολλές φορές και οι περισσότεροι πρόεδροί της έγιναν πρωθυπουργοί.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ είναι απαραίτητο, όμως, είναι να παραμερίσουν κάποιοι τον σύνδρομο της μεγαλαυχίας και της ρητορικής εξυπνάδας. Το πρόβλημα δεν είναι ότι προσβάλλουν τον κόσμο ή ότι κάνουν επίδειξη σνομπισμού και αντουανετισμού, αλλά ότι δίνουν μια αίσθηση αναρχίας και απουσίας σοβαρότητας, η οποία μάλλον δικαιώνει τους πολίτες για την επιλογή τους. Με ζωηρότερο ενδεχόμενο να την επαυξήσουν. Το πολύ πολύ να κόψουν του λαού την καλημέρα κάποιοι βαρόνοι της αβλαβούς αριστεροσύνης.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ