Δημοσκόπηση: Πώς διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι ανησυχεί τους πολίτες

Τι δείχνει νεα δημοσκόπηση για τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιον πρωθυπουργό θα ένιωθαν ασφάλεια οι Έλληνες σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της RASS για το Action24. Οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 75% στην παράσταση νίκης, ενώ «πονοκέφαλο» προκαλούν ανατιμήσεις στους πολίτες που σε ποσοστό σχεδόν 80% ανησυχούν για το μέλλον τους, ενώ κρίνουν ως αναποτελεσματικό το «καλάθι του νοικοκυριού».

Αναλυτικά οι εκλογικές προτιμήσεις, στην παρούσα χρονική στιγμή καταγράφονται ως εξής:

ΝΔ 31,3%
ΣΥΡΙΖΑ 23,5%
ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής 13,8%
ΚΚΕ 6,2%
Ελληνική Λύση 3,8%
Μέρα25 3,3%
Έλληνες για την πατρίδα 2,1%
άλλα κόμματα 4,1%
άκυρο – λευκό 2,8%
αδιευκρίνιστη ψήφος 9,1%.

ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών για το οικονομικό τους μέλλον (79,3%) και παρά το γεγονός ότι τους απασχολεί η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερεύοντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ δεν πιστεύουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει (μάλλον δεν έχει αποδώσει – δεν έχει αποδώσει: 69,4%).

ΣΥΡΙΖΑ
«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα.

Στο απευκταίο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία οι ψηφοφόροι δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 51,7%, με τον Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 11,9%, ενώ το 33,3% απάντησε «με κανέναν».

Οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (20,6%), ενώ θετικό ισοζύγιο δημοτικότητας αποδίδουν στους Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

Αν γίνονταν εκλογές αυτή την Κυριακή, 3 στους 4 πολίτες (75,1%) πιστεύουν ότι η ΝΔ θα ήταν πρώτη.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments