Δημοσκόπηση RealPolls: ΝΔ στο 23,8% – Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μονοψήφια
Οριακή άνοδος για τη Νέα Δημοκρατία μετά τη ΔΕΘ δείχνει η νέα μέτρηση της RealPolls, με το κυβερνών κόμμα να διατηρεί καθαρό προβάδισμα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης παραμένουν χαμηλά, σε μονοψήφια ποσοστά.
Διαφορά 14,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ καταγράφει η Νέα Δημοκρατία στην τελευταία δημοσκόπηση της RealPolls για το protagon.gr, που διενεργήθηκε μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,8% (έναντι 23,7% τον Ιούλιο), ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 9,7%. Ακολουθούν: Ελληνική Λύση 7,1%, ΚΚΕ 5,9%, Πλεύση Ελευθερίας 5,8%, ΣΥΡΙΖΑ 5,6% και Φωνή της Λογικής 3,8%. Σημαντικό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων στο 20,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ ανεβαίνει στο 27,9%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί στο 13,8%. Στην τρίτη θέση η Ελληνική Λύση με 10,8%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας φτάνει το 9,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 7,9% και το ΚΚΕ στο 7,6%, με το ΜέΡΑ25 στο 6,3% και τη Φωνή της Λογικής στο 5,3%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 4,2% των ερωτηθέντων.

«Όχι» σε κόμμα Τσίπρα και κόμμα Σαμαρά
Η δημοσκόπηση καταγράφει ξεκάθαρη αρνητική στάση απέναντι σε ενδεχόμενα νέα κόμματα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Αντώνη Σαμαρά.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, το 64,5% απάντησε ότι δεν θα ψήφιζε «καθόλου πιθανό», με μόλις 12,7% να δηλώνει «πολύ πιθανό».

Για τον Αντώνη Σαμαρά, το 72,6% απάντησε «καθόλου πιθανό», ενώ «πολύ πιθανό» μόλις το 3,2%.
Τα μέτρα της ΔΕΘ και η καθημερινότητα
Παρά την οριακή άνοδο της ΝΔ, η πλειονότητα των πολιτών δηλώνει σκεπτική απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Το 38,7% τα κρίνει θετικά, αλλά το 54,4% αρνητικά. Σε ερώτηση αν θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους, το 26,6% απάντησε «μάλλον όχι» και το 47% «σίγουρα όχι», με θετικές απαντήσεις να δίνει μόλις το 22,8%.


Τα οικονομικά των πολιτών
Η δημοσκόπηση αναδεικνύει το οικονομικό άγχος της κοινωνίας:
Το 32,9% δηλώνει ότι καλύπτει τις ανάγκες του «με δυσκολία».
Το 32% ότι καλύπτει μόνο τα βασικά, χωρίς περιθώριο αποταμίευσης.
Το 18,2% λέει ότι δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες.

Τέλος, στην ερώτηση για το αν μια κυβερνητική αλλαγή θα βελτίωνε την οικονομική κατάσταση, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι: 35,8% πιστεύει ότι θα βελτιωνόταν, 29,5% ότι θα χειροτέρευε, ενώ 17,6% θεωρεί ότι θα έμενε σταθερή.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Γιατί δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε σε ξένο κρεβάτι – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για τον εγκέφαλο
Πως να φτιάξεις την ανάλυση και να μεγεθύνεις τις παλιές σου φωτογραφίες με AI
Στην Αγία Βαρβάρα τα 200 χρόνια από τη Μάχη στο Καστράκι ΦΩΤΟ
Αυτά είναι τα 6 φυτά που μπορείτε να φυτέψετε τον Αύγουστο
Avengers: Doomsday – «Η κόλαση λογοδοτεί σε εμένα» το νέο trailer αποκαλύπτει ένα νέο έπος
Μαύρη τρύπα: Δεν «καταπίνει» μόνο – Έκρηξη ενέργειας σε απόσταση εκατοντάδων χιλιάδων ετών φωτός ΒΙΝΤΕΟ
Καθαρίστε φρούτα και λαχανικά όπως οι γιαγιάδες: Το κόλπο των 20 λεπτών που απομακρύνει έως 98% των βακτηρίων
Gemini 3.7 Flash: Η Google ανεβάζει ταχύτητα στον ανταγωνισμό της AI
