Δημοσκόπηση: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πώς «βαθμολογούν» κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Πώς «βαθμολογούνται» κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Στις 7 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 28,7%, έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, με 9,7% και ακολουθεί το ΚΚΕ (4,7%) και η Ελληνική Λύση (3,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 10,7%.

Σε ό,τι αφορά στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,4%, έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,4%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ25 και το Έλληνες- Εθνικό Κόμμα, του Ηλία Κασιδιάρη, είναι στο 3,5%.


Υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων δηλώνει το 50% των ερωτηθέντων στο πλαίσιο της δημοσκόπησης και το 47% προτιμούν τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης
Αρνητικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, ενώ την ίδια άποψη έχει για την αξιωματική αντιπολίτευση το 72%.

Οι υψηλότερες επιδόσεις της κυβέρνησης καταγράφονται στην προσέλκυση του τουρισμού (71% θετικές απόψεις), τον ψηφιακό μετασχηματισμό (65%) και την αμυντική θωράκιση της χώρας (60%).

Αντίθετα, οι χαμηλότερες επιδόσεις είναι στην Παιδεία (64% αρνητικές), την εγκληματικότητα (65%), την αντιμετώπιση του πληθωρισμού (65%) και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς (70%).

Κληθείς να επιλέξουν τον πολιτικό αρχηγό που μπορεί να εγγυηθεί καλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, το 32% επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 19% τον Αλέξη Τσίπρα, όμως το 27% απάντησε «κανένας».

Στην αξιολόγηση των δύο, αρνητική άποψη εκφράζει το 69% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το 53% για τον πρωθυπουργό.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37%, ο κ. Τσίπρας το 18% και η απάντηση «κανένας» το 28%.

Δημοσκόπηση: Προς τη λάθος κατεύθυνση η πορεία της χώρας
Το 56% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η χώρα μας κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση αυτή την περίοδο, ενώ 37% εκφράζει αντίθετη άποψη.

Η ακρίβεια (32%) και η οικονομία (30%) είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, ενώ ακολουθούν η εξωτερική πολιτική και τα ελληνοτουρκικά (8%).
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Η εκδήλωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας ΦΩΤΟ
MobLand season 2: Η επιστροφή της σειράς που δεν παρακολουθείται με το κινητό στο χέρι
Καμένη κατσαρόλα: Το απλό «trick» με Coca-Cola που εξαφανίζει τα καμένα χωρίς τρίψιμο
Μουσική εκδήλωση από τον Σύλλογο Άνω Συχαινών και τους Εθελοντές Πυροσβέστες
Νέος ιός χτυπά τα Android και με AI σου αδειάζει τους τραπεζικους λογαριασμούς
