Δολοφονία Παπαγεωργίου: Η μητέρα του μιλά αποκλειστικά στην «Π» και αποκαλύπτει νέα προσπάθεια εκφοβισμού και άγνωστες πτυχές της υπόθεσης

«Θα σταθώ όρθια μέχρι να τους δω να σέρνονται σαν σκουλήκια, στη φυλακή», δηλώνει στην αποκλειστιή συνέντευξή της, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Βαρβάρα Θεοδωράκη, μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου. Σήμερα καταθέτει ο Καναδός ερευνητής που υπέδειξε τον πρώτο «τάφο» του 26χρονου.

Απαγωγή

Εφιάλτης δίχως τέλος, συνεχίζει ν’ αποτελεί για την Βαρβάρα Θεοδωράκη – την μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ο οποίος απήχθη και δολοφονήθηκε πριν από 10 χρόνια – αφού μέχρι σήμερα αναζητά ακόμα την λύτρωση κι ένα σημάδι για το πού βρίσκεται θαμμένο το μονοχοπαίδι της.

Νέες διώξεις σε 8 άτομα για την υπόθεση Παπαγεωργίου από το Διακοπτό – Ανάμεσα τους και Αστυνομικοί

Μετά και την προ ημερών αποκάλυψη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για άσκηση ποινικών διώξεων σε 8 άτομα – ανάμεσά τους ένας εν ενεργεία κι ένας συνταξιούχος αστυνομικός, (γιοι του καταδικασθέντος σε ισόβια οικογενειακού φίλου και «εγκέφαλου» της υπόθεσης) – περί άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία και αρπαγής, σήμερα η Βαρβάρα Θεοδωράκη μιλά αποκλειστικά στην«Πελοπόννησο της Δευτέρας» και λέει: «Δυστυχώς είναι ακόμα εν ενεργεία ο ένας του γιος και ο άλλος παίρνει σύνταξη, αφού κατόρθωσε στα 37 του χρόνια να πάρει σύνταξη λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Δυστυχώς τους πληρώνουμε ακόμα τους φονιάδες».

Απαγωγή

Με πόνο καρδιάς και φωνή που λυγίζει, αποκαλύπτει πως όλα αυτά τα χρόνια ο μονάκριβός της γιος την «επισκέπτεται», χωρίς όμως – όπως λέει – να της δίνει ένα σημάδι για να μπορέσει να τον βρει. «Πολλές φορές ο Μάριος μου έχει έρθει στα όνειρά μου. Σαν μωρό παιδί τον βλέπω, σαν μικρό παιδί, σε μια παραλία με ήρεμη θάλασσα τον βλέπω, σ΄ένα χωριό, δεν ξέρω τι σημαίνουν όλα αυτά, δεν ξέρω. Ο Θεός να βοηθήσει να ηρεμήσει η ψυχούλα του…» μονολογεί.

«ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ»

Και η μητέρα συνεχίζει:«Αυτό που επιδιώκω είναι να βρω το ελάχιστο από τα κοκαλάκια του. Ο,τι του έχει απομείνει. Να πουν την αλήθεια, να μιλήσουν οι φονιάδες, γιατί πολύ φοβάμαι πως δεν θα μιλήσουν. Ολοι έχουν τηρήσει σκληρή στάση. Είναι πολύ σκληροί και απάνθρωποι, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να με κάνουν να υποφέρω. Εκδικούνται αυτή τη στιγμή, «μανιάτικη εκδίκηση» είναι αυτή…».

Μία εκδίκηση, που όπως υποστηρίζει η χαροκαμένη μάνα, πηγάζει από την ενέργειά της να καταγγείλει αυτοβούλως στην Αστυνομία την εξαφάνιση του Μάριου, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του «οικογενειακού φίλου» να την αποτρέψει από το να ενημερώσει τις Αρχές, υποστηρίζοντας πως θα αναλάβει εκείνος να χειριστεί την υπόθεση της απαγωγής.«Νόμιζαν, ότι ήμουν το θύμα τους και αντέδρασαν άσχημα, όταν εγώ ενήργησα με τον τρόπο που ενήργησα, όταν εξαφανίστηκε ο Μάριος. Δεν το πίστευαν, ότι θα κινηθώ τόσο δυνατά. Με θεωρούσαν θύμα, ότι είμαι ένα άβουλο πλάσμα επειδή τους είχα τρομερή εμπιστοσύνη», θυμάται.

ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Απαγωγή

Μοναδικός σκοπός της ζωή της όλα αυτά τα χρόνια, είναι να βρει τον «τάφο» του Μάριου. Προσεύχεται καθημερινά στην Παναγία παρακαλώντας της να της δείξει το φως. «Την παρακαλώ πάντα να μου φέρει ένα νέο. Να μου παρουσιάσει κάτι, να βρω ένα τρόπο να βρω τα κοκαλάκια του, αυτό ζητάω για να ηρεμήσω και εγώ και το παιδί μου και αυτούς ας του κάνει ο Θεός ό,τι θέλει, εγώ δεν τιμωρώ κανέναν, δεν είμαι σε θέση να τιμωρήσω, έχω εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη, η οποία μέχρι στιγμής έχει φερθεί σωστά» εξομολογείται.

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ

«Θα δικαιωθώ περισσότερο, όταν θα δω να μπαίνουν στη φυλακή και οι υπόλοιποι και να καταλάβουν το κακό που έχουν κάνει στο παιδί μου και σ’ εμένα. Ο Θεός να βοηθήσει τους δικαστές, να τους στείλουν στη φυλακή, γιατί δεν έχουν καταλάβει την αξία της ζωής, την αξία του χρήματος καταλαβαίνουν αυτοί, μόνο για το χρήμα. Να τιμωρηθούν, να σαπίσουν εκεί όπως σαπίζει το δικό μου παιδί. Δεν είναι κακία αυτό που λέω, αλλά είναι η Θεία δίκη. Οπως πέταξαν το παιδί μου σαν σκυλί και ήθελαν και εμένα να με πετάξουν, όταν ήρθε έξω από το σπίτι μια κλούβα και με περίμενε να βγω για να μ’ αρπάξουν, όπως κάνουν και τώρα… έτσι να τιμωρηθούν και αυτοί από τη δικαιοσύνη και το Θεό», δηλώνει.

«ΥΠΟΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ»

Η Βαρβαρά θεοδωράκη, μετά τις πρόσφατες ποινικές διώξεις και τη νέα δικαστική έρευνα, αποκαλύπτει στην «ΠτΔ», πως επιχειρείται νέα προσπάθεια εκφοβισμού της.«Τώρα τελευταία βλέπω κάτι ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι και το ιατρείο μου. Εχω παρέα όταν βγαίνω έξω. Περίεργες καταστάσεις, όπως τότε που με παρακαλουθούσαν και ήταν στημένοι με τις ώρες έξω από το σπίτι και το ιατρείο, όλη αυτή η παρέα. Ετσι κάνουν και τώρα για να με φοβίσουν. Ο,τι ενέργειες και να κάνουν δεν τους φοβάμαι, έχω τον Θεό μαζί μου…! Επειδή πρέπει να τελειώσω το έργο που έχω ξεκινήσει για το Μάριό μου, θα το τελειώσω και τότε δεν μ’ ενδιαφέρει ας γίνει οτιδήποτε. Θα βρω το δίκιο μου και αυτοί την τιμωρία τους. Εχω γίνει πάρα πολύ σκληρή. Δεν θα τους εκδικηθώ εγώ, ο Θεός και η Δικαιοσύνη θα τους τιμωρήσει. Με έχουν βλάψει σωματικά, αλλά όχι ηθικά. Θα σταθώ όρθια μέχρι να τους δω να σέρνονται σαν σκουλήκια κάτω, μέσα στη φυλακή».

«ΤΕΛΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Η φιλική σχέση με τον Μανιάτη καταδικασθέντα δολοφόνου και την οικογένειά του, προέκυψε μέσω της επαγγελματικής δραστηριότητας της Βαρβάρας Θεοδωράκη. Την επισκέπτονταν στο ιατρείο της ως πελάτες. Η κοινή καταγωγή του δράστη και της μητέρας της, αλλά και το προφίλ της «τέλειας οικογένειας» που προέβαλαν, ήταν αρκετά για τη Βαρβάρα θεοδωράκη να τους «ανοίξει το σπίτι της».

Απαγωγή

Οπως λέει «έδειχναν ότι είναι μια τέλεια οικογένεια, συμπεριφέρονταν στο Μάριο σαν να ήταν παιδί τους. Ο φονιάς και η γυναίκα του έδειχνε τέτοια αγάπη σαν να ήμασταν μια οικογένεια. Επαιζαν τέτοιο θέατρο που δεν μπορούσε να τους καταλάβει κανείς. Ενα ωραίο θέατρο έπαιζαν και από ότι έμαθα εκ των υστέρων το είχαν ξανακάνει και σε άλλο παιδί, το οποίο άφησαν σε έξι μήνες, αφού πήραν τα χρήματα… Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο άρχοντας ο υπασπιστής του εκάστοτε αμερικάνου στρατιωτικού ακολούθου και η γυναίκα του ήταν μια τέλεια νοικοκυρά και τα παιδιά τους ήταν άψογα… Απ’ ότι φάνηκε βολιδοσκοπούσαν την οικονομική μας κατάσταση».

Το θράσος του έφτασε στο σημείο να «αγιοποιεί» τον εαυτό του λέγοντας της, πως κάθε πρωί πήγαινε και άφηνε στην εξώπορτα άνδρα που είχε ξυλοκοπηθεί 20 ευρώ. Οπως έμαθε αργότερα ο δράστης ήταν ο ίδιος που σ΄εκείνη «έδειχνε ότι ήταν φιλεύσπλαχνος και ελεήμων»!

Στην «ΠτΔ»:«Θα δεις τι κανόνι θα σκάσει»

Η µητέρα του Μάριου προέβη σε µια ακόµα αποκάλυψη στην «ΠτΔ». «Θα δεις τι κανόνι θα σκάσει» ήταν τα λόγια του ιθύνοντος νου της αρπαγής του 26χρονου, ένα μήνα πριν σε συνάντηση που είχε με την θεία του, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να διευκρινίζει σε τι αναφερόταν. «Εκείνο που εκ των υστέρων μου είπε η αδελφή μου είναι πως ένα μήνα πριν γίνει το κακό πήγε στο φαρμακείο και της είπε «θα δεις τι κανόνι θα σκάσει, δεν το καταλάβαμε τότε, ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης. Το μαγείρευαν επτά χρόνια, που να φανταστώ ότι υπάρχει τέτοια διπροσωπία. Ο Μάριος του είχε τυφλή εμπιστοσύνη, τον έλεγε γιο του, μαζί πήγαιναν σε εκκλησίες, του δάνειζε το αυτοκίνητό του, κάναμε μαζί διακοπές, τον είχε σαν πατέρα. Δεν είχε δείξει κανένα σημάδι, ότι είναι τόσο ύπουλος άνθρωπος».

Ν. ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: «Υπόθεση μοναδική στην Ελλάδα, με καταδίκη
για ανθρωποκτονία χωρίς εύρεση πτώματος»

Απαγωγή

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Παπαγεωργίου, Νικόλαος Ρουσσόπουλος, δήλωσε στην «ΠτΔ»: «Πλέον, η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε τελική ευθεία, ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις σε 8 νέους κατηγορούμενους. Σήμερα (28/11) καταθέτει ο Καναδός ερευνητής, ο οποίος έχει συντάξει και σχετική έκθεση, ειδικά για τους 6 κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν άμεση εμπλοκή στην αρπαγή και ανθρωποκτονία του Μάριου Παπαγεωργίου.
Μετά από 10 χρόνια, που συνέβη το τραγικό αυτό συμβάν, ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα οστά του άτυχου Μάριου. Είναι μία υπόθεση πραγματικά μοναδική στην Ελλάδα, γιατί έχουμε καταδίκη για ανθρωποκτονία, χωρίς την εύρεση πτώματος, αλλά με πολλά συνοδά στοιχεία που την καθιστούν βέβαιη. Πρόκειται για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στην Ελλάδα και είναι χαρακτηριστική η σκληρότητα των εμπλεκομένων, που μέχρι και σήμερα αρνούνται να πουν που έχουν πετάξει τη σωρό του άτυχου Μάριου».

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΟΥ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Στις 9 Αυγούστου του 2012 ο Μάριος Παπαγεωργίου, αναχωρεί με το αυτοκίνητό του από το Διακοπτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές. Ξημερώματα 10ης Αυγούστου, η μητέρα του δέχθηκε τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

 Στις 17 Αυγούστου, η εξαφάνιση του Μάριου δηλώνεται από την μητέρα του, όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς την διαβεβαίωναν πως το παιδί της βρίσκεται στη ζωή και θα τον απελευθέρωναν εφόσον τους κατέβαλε τα λύτρα. Η μητέρα ζητά τη βοήθεια από 73χρονο οικογενειακό φίλο, ο οποίος την αποτρέπει να απευθυνθεί στις Αρχές και αναλαμβάνει εκείνος τον ρόλο του διαπραγματευτή με τους απαγωγείς.

Απαγωγή

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το σπίτι και εντόπισαν επτά άτομα μέσα σ΄ένα σταθμευμένο μαύρο βαν. Οπως αποκαλύφθηκε σχεδίαζαν ν’ απαγάγουν και τη μητέρα του. Μαζί του συλλαμβάνεται και ο 73χρονος φίλος της οικογένειας, ο οποίος σύμφωνα με την οικογένεια ήταν ο «εγκέφαλος» της απαγωγής του 26χρονου και εκείνος που μίλησε τελευταία φορά με τον Μάριο.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία τον Οκτώβριο του 2012, ενώ λίγους μήνες αργότερα, με τη βοήθεια ειδικών συμβούλων και τη συνδρομή της εκπομπής «Φως στο τούνελ» αποκαλύφθηκε το μακάβριο μυστικό που «κρυβόταν» για πολύ καιρό στο πορτ – μπαγκάζ του αυτοκινήτου του 26χρονου. Μια μεγάλη κηλίδα αίματος που, όπως διαπιστώθηκε από τα ειδικά εργαστήρια, ανήκε στον Μάριο. Συλλαμβάνονται συνολικά 8 άτομα, ανάμεσά τους ο 73χρονος «φίλος» της οικογένειας και η σύζυγος του. Πρωτόδικα καταδικάζονται οι Πέτρος Μιχαλέακος – εγκέφαλος -, η γυναίκα του Βούλα Σιούταλου, Αναστάσιος Μπασάντης, Αριστείδης Κορέντιος, και τα αδέλφια Γεράσιμος και Βασίλης Ταμπακάκης καταδικάζονται χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί η σορός του Μάριου. Οι άλλοι δυο αθωώνονται λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Απαγωγή

Οι εγκαταστάσεις στον Κιθαιρώνα που υπέδειξε ο καναδός ερευνητής

ΕΡΕΥΝΑ
Ο Καναδός ερευνητής που προσελήφθη από την οικογένεια του δολοφονηθέντος Μάριου, μετά από επισταμένη έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως νεαρός δολοφονήθηκε στη Νέα Πέραμο και στη συνέχεια οι δολοφόνοι μετέφεραν το πτώμα, στην κορυφή του Κιθαιρώνα, υποδεικνύοντας τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στα Βίλια, ως τον προσωρινό τάφο του.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ
Τον Ιουλίου του 2019, το Μικτό Ορκωτό Εφετείου Αθηνών, κρίνει και πάλι ομόφωνα ένοχο τον Μιχαλεάκο επιβάλλοντάς του, τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δεκαπέντε έτη για αρπαγή κατά συναυτουργία, οκτώ έτη για απόπειρα εκβίασης και πέντε έτη για σύσταση συμμορίας. Ομόφωνη ήταν η καταδίκη ακόμη δύο κατηγορουμένων για σύσταση συμμορίας και για τον τέταρτο εμπλεκόμενο για απόπειρα εκβίασης. Ο δεύτερος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή τριών ετών και οι δύο τελευταίοι σε τρία και δύο έτη αντίστοιχα.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments