Δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ: Αρχές Ιουλίου συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών στην Κεντρική Επιτροπή αρχές Ιουλίου, σε βαρύ κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

Στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ωστόσο το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι κακό, γι αυτό και η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα μεσολαβήσει, αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα.

Ευρεία δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι παράγοντες που συμβάλλουν στο δυσάρεστο κλίμα ποικίλουν. Αφενός πολλά στελέχη δεν συμφωνούν με το κλίμα μεγάλης ικανοποίησης που θέλησε να καλλιεργήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν δόθηκε άλλωστε ο λόγος στους βουλευτές, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε αιφνιδιαστικά τηλεοπτική συνέντευξη, μεταθέτοντας την ευρεία εσωκομματική συζήτηση για αργότερα.

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης είχε εκδράμει στις Σπέτσες, ενώ μετά την ομιλία του στην Κ.Ο. ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στις ΗΠΑ για αρκετές ημέρες, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την ίδρυση του δικού του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη. Παράλληλα παρευρέθη σε εκδήλωση φιλανθρωπικού ιδρύματος που διατηρεί η ισχυρή ελληνοαμερικανή επιχειρηματίας Ελένη Μπούση, μητέρας του Μιχάλη Μπούση που είναι παράλληλα πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Έτσι δεν έχει υπάρξει ακόμα απευθείας διάλογος ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό τους αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις επόμενες κινήσεις. Ενόσω μάλιστα ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στο εξωτερικό, πολλά στελέχη έχουν εκφράσει αποκλίνουσες απόψεις για το ζήτημα των συνεργασιών, ενώ στην Κουμουνδούρου έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην ηγεσία και στελέχη, με αφορμή την λήξη της εργασιακής σχέσης των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα.

Απασφάλισαν οι επικριτές Κασσελάκη

Η ένταση δεν φαίνεται να κοπάζει, καθώς ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε για «μικρονοϊκές εξελίξεις», για «εκκαθαρίσεις» και υποστήριξε ότι οι ΤεμπονέραςΘεοχαρόπουλος και Τσίπρας «εκδιώχθηκαν επειδή ο κ. Κασσελάκης δεν συμφωνούσε με τις πολιτικές τους απόψεις». Ζήτησε επίσης δοθούν τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το σύνολο των μισθοδοτούμενων στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στα ινστιτούτα του, καθώς και να θεσμοθετηθεί και να εφαρμοστεί η «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στα οικονομικά των κομμάτων.

Το επιτελείο Κασσελάκη, δε, είτε με διαρροές είτε ευθέως απέδωσε στα δυο στελέχη κατηγορίες περί μη παραγωγής έργου και αργομισθίας. Η Βούλα Κεχαγιά είπε μάλιστα ότι «το μήνυμα που στέλνει ο Πρόεδρος μας, η ηγεσία του Κόμματος, το οποίο δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει, είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και συμπλήρωσε ότι «το συνολικότερο μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό».

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου προκάλεσαν οργισμένη αντίδραση του Γιώργου Τσίπρα, Της καταλόγισε ψεύδη και έκανε λόγο για «εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων». «Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του “νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία» συνέχισε ο Γιώργος Τσίπρας, που είπε πως είναι «εσωκομματικά «κομμένος» εδώ και πολλούς μήνες. Αναφέρθηκε επίσης σε «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» και χαρακτήρισε τα «νέα αφεντικά του ΣΥΡΙΖΑ» ως «επικίνδυνους» και «πολύ λίγους». Κατήγγειλε, τέλος, ότι ακόμα δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ακριβή αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο, σημειώνοντας πως όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που «ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…»

 

Πηγή: ethnos.gr