Δυτική Αχαΐα – Αστυνομική Επιχείρηση: Συμμορία με 4 τόνους χάλκινων

Συνελήφθη εξαμελής συμμορία με προτίμηση σε σιδηροδρομικές διαβάσεις.

Δυτική,Αχαΐα,Αστυνομική,Επιχείρηση,Συμμορία

Τέσσερις τόνους χάλκινων αντικειμένων και 14 μεταλλικούς στύλους με μηχανισμούς κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας. Τα είχαν αφαιρέσει από επιχειρήσεις και σιδηροδρομικές διαβάσεις τα 6 μέλη συμμορίας που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» οι αστυνομικοί τους περίμεναν σε μάντρα συλλογής και ανακύκλωσης μετάλλων στο Λάππα Αχαΐας ιδιοκτησίας Αφγανού, που λειτουργούσε παράνομα. Επρόκειτο να παραδώσουν το «εμπόρευμα» – 4 πυλώνες- από δυο κλοπές που είχαν διαπράξει νωρίτερα σε διαβάσεις του ΟΣΕ σε Σαγέικα και Νιφορέικα.

Οι έξι έλληνες μεταξύ των οποίων 17χρονος, όλοι τους σεσημασμένοι, και ο αλλοδαπός είχαν αναπτύξει έντονη «δραστηριότητα» τον τελευταίο μήνα, με την περιοχή δράση τους να εκτείνεται από το Σαγέικα μέχρι και το Κουρτέση Ηλείας.

Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών κατά τις οποίες αφαίρεσαν 2 αυτοκίνητα, 4 τόνους χάλκινων και ορειχάλκινων αντικειμένων, 970 μέτρα χάλκινα καλώδια, 14 μεταλλικούς στύλους με τους μηχανισμούς τους κ.ά. Προχωρούσαν σε επεξεργασία εξαγωγής του χαλκού μέσω καύσης και τα διέθεταν με το αζημίωτο, στον Αφγανό.

Κατά πληροφορίες της «Π» χτυπούσαν σε απομονωμένες περιοχές διασφαλίζοντας το χρόνο που ήθελαν για να τεμαχίσουν τους πυλώνες. Τα δυο βαν εκλάπησαν από εργοτάξιο της ΔΕΗ και μάντρα ανακύκλωσης στον Πύργο με τους δράστες να τα φορτώνουν με χαλκό πριν αποχωρήσουν. Ενα εξ αυτών βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σύνορα Αχαΐας – Ηλείας.

Η ζημιά και στις δύο περιπτώσεις ανέρχεται περίπου στις 50.000€, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται στις 95.000 €. Η δράση τους έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς το τελευταίο 10ημερο και την κατάλληλη στιγμή επενέβησαν. Δυο εκ των κατηγορουμένων ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δυο ακόμα άνδρες, συνεργούς, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Οι δράστες (ρομά), θα απολογηθούν τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ