Δυτική Αχαΐα – Διαδοχή Νικολάου: Ορόσημο η 20η Νοεμβρίου

Μέχρι τότε, καμία εσωτερική διεργασία δεν θα λάβει χώρα μετά την εκπνοή της περιόδου αυτής θα επιχειρηθεί, σε συζήτηση ανάμεσα στα 11 εκλεγμένα μέλη της, να προκύψει ο ένας.

Δυτική Αχαΐα - Διαδοχή Νικολάου: Ορόσημο η 20η Νοεμβρίου

Παρατείνεται, μερικές ημέρες ακόμη, η στασιμότητα για τη διαδοχή της ηγεσίας στην αξιωματική αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, αφού η μία αναβολή για την ανάδειξη νέου αρχηγού διαδέχεται την άλλη και η ομάδα δεν δείχνει έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα, αφήνοντας πίσω την εποχή του τ. δημάρχου Χρ. Νικολάου.

Με τους ενδιαφερόμενους διαδόχους του να έχουν απομείνει δύο -μετά και την απόσυρση του επιχειρηματία Νίκου Ασκούνη- ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππας Λιάκος και ο πρ. αντιδήμαρχος Αλέκος Ορδίτης, η παράταξη έβαλε νέα ημερομηνία – ορόσημο για τον επικεφαλής της, την 20ή Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, καμία εσωτερική διεργασία δεν θα λάβει χώρα μετά την εκπνοή της περιόδου αυτής θα επιχειρηθεί, σε συζήτηση ανάμεσα στα 11 εκλεγμένα μέλη της, να προκύψει ο ένας.

Αν ένας από τους κ.κ. Λιάκο ή Ορδίτη υπαναχωρήσει από την αρχική του θέση, τότε η ανάδειξη του νέου αρχηγού θα γίνει εύκολα διά βοής. Εφόσον όμως αμφότεροι επιμείνουν στο να είναι αυτοί που θα οδηγήσουν τον Συνδυασμό «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» στις κάλπες του 2023, τότε δεν αποκλείεται να αναζητηθεί ο τρόπος επιλογής του «εκλεκτού», χωρίς να έχει φύγει το σενάριο της εσωτερικής ψηφοφορίας, είτε μεταξύ των 11 δημοτικών συμβούλων, είτε από όλους τους υποψήφιους του 2019, που υπολογίζονται σε Σώμα άνω των 220 μελών περίπου.

Ακόμα και σήμερα πάντως, ακούγονται φωνές για επιστροφή του Ν. Ασκούνη στη διαδικασία -ώστε να μην υπάρχει το… ή ο ένας ή ο άλλος- παρότι αυτός παραμένει κοντά στην ομάδα και έχει πει ανοιχτά πως στηρίζει την υποψηφιότητα του Φ. Λιάκου.

Η παράταξη «Νικολάου», πάντως, δεν ξεχνά και τον θεσμικό της ρόλο, γι’ αυτό κι εντός των ημερών αρχίζει περιοδείες παντού, για να καταγράψει κλίμα και ως προς την αλλαγή ηγεσίας.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ