Εφεραν νέα «όπλα» στην Πάτρα

Κάθισαν στα θρανία 80 στελέχη των διωκτικών αρχών Αχαΐας – Δυτικής Ελλάδας.

 

Αστυνομία

Ενα «διαφορετικό» επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο στην Πάτρα, που δεν έτυχε δημοσιότητας, διότι ο καθείς θα μπορούσε να το εντάξει στα συνήθη και ανάξια αναφοράς.

Κι όμως, καθώς το κοινό έγκλημα καλπάζει και τόσα συμβαίνουν γύρω μας και με μεγάλη συχνότητα πλέον, το σεμινάριο είχε χρησιμότητα που θα την βρούν… μπροστά τους τα 80 στελέχη των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας.

Πέντε στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ήλθαν από την Αθήνα και ανέλυσαν όλους τους σύγχρονους τρόπους δράσης των Διωκτικών Αρχών, οι οποίες υποβοηθούν στην εξιχνίαση εγκληματικών πράξεων (ανθρωποκτονίες, γυναικοκτονίες, βιασμούς, ληστείες, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών κ.ο.κ.).

Το σεμινάριο έγινε σε αίθουσα που παραχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε δυο τμήματα των 40 ατόμων το καθένα. Επικεντρώθηκε δε, γύρω από τις πρακτικές που ακολουθούνται στο πεδίο για την εξιχνίαση υποθέσεων. Το DNA, τα αποτυπώματα, η αυτοψία χώρου, η σήμανση, είναι τα στοιχεία στα οποία δόθηκε έμφαση.

Οι ένστολοι (αξιωματικοί και χαμηλόβαθμοι) μυήθηκαν σε όλους τους σύγχρονους τρόπους έρευνας της εγκληματικότητας κάθε μορφής και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, διότι έχοντας αποκτήσει νέα εφόδια, νιώθουν ότι διαθέτουν πλέον πρόσθετα «όπλα».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Αστυνομία
Ρομά
ΠΑΤΡΑ