Εκλογές 2023 – Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι σκέφτονται να αλλάξουν ψήφο

Με δεδομένη την επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου στην δημοσκόπηση της GPO έχει ενδιαφέρον το πως διαμορφώνονται οι συσχετισμοί αλλά και πόσα κόμματα φαίνεται με βάση τα τωρινά δεδομένα να μπαίνουν στη Βουλή.

Εκλογές 2023 - Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Πόσοι σκέφτονται να αλλάξουν ψήφο

Μεγάλο προβάδισμα άνω των 20 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 41,1% έναντι 20,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 11,4% για το ΠΑΣΟΚ.

Το ποσοστό του ΚΚΕ διαμορφώνεται στο 6,3%, της Ελληνικής Λύσης στο 3,6%, της «Νίκης» στο 3,1% ενώ την έκπληξη κάνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που εμφανίζεται να εξασφαλίζει άνετα την είσοδο στη Βουλή με ποσοστό 4,3%. Ακολουθεί το ΜεΡΑ25 με 1,6%.

Εκλογές 2023 - Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Πόσοι σκέφτονται να αλλάξουν ψήφο

 

Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση το 23,2% των συµµετεχόντων λέει ότι σκέφτεται να ψηφίσει διαφορετικά. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 25% και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, σε ποσοστό 23,6%.

Μεγαλύτερη σταθερότητα εµφανίζουν οι ψηφοφόροι της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Κυρίαρχη είναι η αντίληψη της κοινής γνώµης σε ποσοστό 75,2% ότι η Νέα ∆ηµοκρατία θα καταφέρει να σχηµατίσει αυτοδύναµη κυβέρνηση, µια προοπτική την οποία επιθυµεί το 51,2% του συνόλου.

Η κοινή γνώµη θεωρεί σε ποσοστό 70,2% ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να είναι το δεύτερο κόµµα, αν και ένα σηµαντικό ποσοστό, της τάξης του 42,2%, θα ήθελε να δει το ΠΑΣΟΚ να καταλαµβάνει τον ρόλο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Η διαφοροποίηση αυτή προκαλείται κυρίως από τις επιλογές των ψηφοφόρων της Νέας ∆ηµοκρατίας, οι οποίοι, αν και πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα είναι δεύτερος, προτιµούν µε ποσοστό 61,3% το ΠΑΣΟΚ στη θέση αυτή.

 

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι Μητσοτάκη – Κασσελάκη
Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Να χαρείς αυτές τις ημέρες. Οι χαρές στην πολιτική δεν είναι περίσσιες»– Αλλαγή «σκυτάλης» στον ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ-Αποστολάκης: «Δικαιώθηκα για Κασσελάκη» – «Όποιος δεν θέλει, ας κάτσει στην άκρη»
Κούλογλου για Κασσελάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πέθανε σήμερα»