Επίδομα 534 ευρώ: Ανοίγει αύριο η ΕΡΓΑΝΗ – Ποιους αφορά η υποβολή μονομερών δηλώσεων

Από αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ανοίγει για υποβολή μονομερών δηλώσεων εργαζομένων. Παράλληλα, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε καλλιτέχνες,και σε ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς.

ΕΡΓΑΝΗ

Από αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου και έως την Παρασκευή 16 Ιουλίου, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ανοίγει για υποβολή μονομερών δηλώσεων εργαζομένων.

Συγκεκριμένα αφορά:

  • με «δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Ιούνιο 2021»
  • καθώς και «για καλλιτέχνεςεπαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, που έχουν εγγραφεί έως και την 10/1/2021 στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2883), μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τον Μάιο 2021».

Παράλληλα, «κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (6-16 Ιουλίου 2021) δίνεται εκ νέου η δυνατότητα σε καλλιτέχνες, που είναι εγγεγραμμένοι έως και την 10/1/2021 στην προαναφερθείσα πλατφόρμα, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και για τους μήνες Ιανουάριο έως και Απρίλιο 2021», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, «δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων σε ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς, για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2021 σύμφωνα με την σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2883). Οι δικαιούχοι υποβάλλουν μονομερή υπεύθυνη δήλωση, ανά μήνα, στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, χωρίς να απαιτείται δήλωση εργοδότη».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop