Ερχεται στην Πάτρα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού για τη γιορτή του Αγίου Νικολάου

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τα πολεμικά πλοία καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00.

ΠΑΤΡΑ

Η 6η Δεκεμβρίου δεν είναι αφιερωμένη μόνο στους Νίκους και στις Νικολέττες αλλά και στο Πολεμικό Ναυτικό, προστάτης του οποίου είναι ο Άγιος Νικόλαος. Όλες οι εκδηλώσεις.

Πλοία του Στόλου θα καταπλεύσουν σε νησιά του Αιγαίου, τον Πειραιά, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και τη Χαλκίδα, από το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου έως την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου.

Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τα πολεμικά πλοία καθημερινά από τις 10:00 έως τις 17:00.

Ειδικότερα:

Στον Πειραιά θα καταπλεύσουν μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μία πυραυλάκατος, στην Αλεξανδρούπολη μία πυαραυλάκατος, στην Καβάλα μία φεγάτα, στα Ψαρά μία κανονιοφόρος, στην Πάτμο μία κανονιοφόρος, στη Χαλκίδα μία πυραυλάκατος, στην Πάτρα μία πυραυλάκατος, στη Σύμη μία κανονιοφόρος, στο Ηράκλειο μία φρεγάτα, στο Ρέθυμνο μία πυραυλάκατος, στη Σούδα (στο πολιτικό λιμάνι) ένα υποβρύχιο και στις Οινούσες ένα παράκτιο περιπολικό μόνο ανήμερα του εορτασμού.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί το Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο «Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ» και την τριήρη ΟΛΥΜΠΙΑΣ στο Παλαιό Φάληρο και το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ στη Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο.

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το Σαββατοκύριακο, από τις 10:00 έως τις 16:00.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου μουσικό «περίπατο» στις 11:00 στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου (Μουσείο της Ακρόπολης) και στις 12:30 εντός της στάσης του μετρό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής για τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και την επέτειο των νικηφόρων ναυμαχιών ΕΛΛΗΣ και ΛΗΜΝΟΥ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου με την τελετή εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments